Συγκέντρωση τροφίμων ΚΟ ΔΕ Π Ομάδα εθελοντών Alex

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. να προσφέρουν τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης για τους άστεγους, στην κοινωνική δράση της ομάδας εθελοντών «Alex», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Τα είδη συγκεντρώθηκαν στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου, στην πλατεία Κοραή.

Η εθελοντική δράση με θέμα: «Βοηθώντας τους άστεγους στον Πειραιά», έγινε για τρίτη φορά στην πόλη μας και εντάσσεται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά.

Σημειώνεται πως τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου της ΚΟ.Δ.Ε.Π., στους άπορους συμπολίτες μας, ενώ η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, προσέφερε για τον κοινωνικό αυτό σκοπό 80 υπνόσακους.

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, σε δήλωσή της τόνισε ότι «είναι άλλη μια προσπάθεια να συμβάλλουμε όσο μπορούμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σ΄ αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα». Επεσήμανε ότι είναι η τρίτη φορά που γίνεται αυτή η συνέργεια με την ομάδα εθελοντών «Alex» και ότι τις δύο προηγούμενες φορές είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο λιμάνι και είναι άστεγοι. «Αυτήν τη φορά πιστεύω ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανταπόκριση του κόσμου. Βέβαια, θα ήταν ευχής έργον αυτές οι εκδηλώσεις να μην υπάρχουν, από τη στιγμή όμως που δεν θα υπήρχαν οι αντίξοες συνθήκες. Όσο υπάρχουν όμως, βλέπουμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται και είναι πολύ μεγάλο το αίσθημα της αλληλεγγύης και η ανάγκη προσφοράς του καθενός μας σ αυτόν που αντιμετωπίζει πρόβλημα», σημείωσε η κα Λαουλάκου. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης και ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους.

Η εκπρόσωπος της ομάδας εθελοντών «Alex» κα Παναγιώτα Θεολογίτου, σε δήλωσή της, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης για τους άστεγους, αλλά κυρίως να έρθουν πιο κοντά οι άστεγοι με εκείνους που προσφέρουν, ώστε να τους εμπιστευτούν περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Εχουμε τη διάθεση να ενισχύσουμε τον οικονομικό τομέα”

«Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πειραιά, έχουμε κάθε καλή διάθεση ώστε να ενισχύσουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας τον οικονομικό τομέα», δήλωσε η αντιδήμαρχος οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαραβαλάκου, εκπροσωπώντας το δήμαρχο της πόλης Γιάννης Μώραλη στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Bio Latest[…]

Περισσότερα »

Βραβεία Γυναικών Ομίλου “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ”

Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Το ΚΙΝ.ΑΛ. ανάχωμα ανάμεσα σε συντήρηση και λαϊκισμό – 24 Ιουνίου 2019 Τιτλοι τέλους στην εξουσία Ερνογτάν βάζει η Welt – 24 Ιουνίου 2019 Στουρνάρας: Μείωση δημοσιονομικών στόχων σε συνεννόηση με θεσμούς – 24 Ιουνίου 2019

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *