Συλλογή Σχολικών Ειδών για μαθητές ωφελούμενων της ΚΟ.ΔΕ.Π.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, διοργανώνει εκδήλωση Συλλογής Σχολικών Ειδών για μαθητές ωφελούμενων οικογενειών και του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟ.ΔΕ.Π., με στόχο να βοηθηθούν οι μαθητές του Δήμου Πειραιά, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 22/9 στην Πλατεία Κοραή από τις 11.00 έως και τις 19.00. Περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδευτικών, μουσικών και χορευτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα σχολικά είδη συγκεντρώνονται από σήμερα Πέμπτη 13/9  έως την Παρασκευή 28/9/2018, τις εργάσιμες ημέρες και τις ώρες από 8:30 έως 14:30, στο Γραφείο Εθελοντισμού (ισόγειο Δημαρχείου Πειραιά – Πλατεία Κοραή).

Γ. Μώραλης: Σημαντικό να υλοποιούνται κοινωνικές δράσεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, χαρακτήρισε την εκδήλωση Συλλογής Σχολικών Ειδών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. ως μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία θα προσφέρει χαρά στους μαθητές της πόλης και στις οικογένειές τους.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή που διανύουμε, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υλοποιούνται κοινωνικές δράσεις με επίκεντρο τη στήριξη των παιδιών, τα οποία –όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα. «Η εκδήλωση Συλλογής Σχολικών Ειδών, έρχεται να ενισχύσει το ήδη σημαντικό έργο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και στον τομέα της εκπαίδευσης.

Κι αυτό γιατί η ΚΟ.Δ.Ε.Π. υλοποιεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τη «Διδακτική Αλληλεγγύη», το οποίο προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές. Μάλιστα φέτος εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση 8 στους 10 μαθητές, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Στόχος είναι να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά. Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί, όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς», σημείωσε ο κ. Μώραλης, ο οποίος καλεί φορείς, συλλόγους και δημότες, να προσφέρουν σχολικά είδη, επισημαίνοντας: «Είμαι βέβαιος ότι οι Πειραιώτες θα δείξουν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και την αγάπη τους, σε παιδιά που μέσω της εκπαίδευσης, προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον».

Στήριξη μαθητών και ωφελούμενων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Κορίνα Λαουλάκου, σε δήλωσή της επεσήμανε πως η εκδήλωση Συλλογής Σχολικών Ειδών είναι μια εξαιρετικά σημαντική ενέργεια, η οποία κινείται στην κατεύθυνση ουσιαστικής στήριξης μαθητών, ωφελούμενων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μέσω αυτής της εκδήλωσης θα βοηθήσουμε παιδιά που έχουν ανάγκη, προσφέροντάς τους σχολικά είδη. Είναι μια εκδήλωση, η οποία στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης, προσφοράς, ελπίδας, αισιοδοξίας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη στις μέρες μας», υπογράμμισε η κ. Λαουλάκου, σημειώνοντας πως το κοινωνικό έργο της ΚΟ.Δ.Ε.Π αναπτύσσεται με σταθερά βήματα.

Η κ. Λαουλάκου καλεί τους Πειραιώτες και τους φορείς της πόλης, να προσφέρουν σχολικά είδη και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, όπου πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά. Τέλος, η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την αμέριστη στήριξή του, καθώς και όλους όσοι συμβάλουν στη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Κοινωνική (02/3)

Με κεντρικό θέμα την επίθεση του “Ρουβικώνα” στο Νοσοκομείο Μεταξά κυκλοφορεί το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Κοινωνική Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Στην εκπομπή “καλλίΠόλις” του Σαββάτου (16/2) – 20 Φεβρουαρίου 2019 ΕΣΑΛ: Δεν ενέκρινε τη δημιουργία mall στο λιμάνι του Πειραιά – 20 Φεβρουαρίου[…]

Περισσότερα »

“Κόντρα” στο πολεοδομικό και πολιτιστικό ρέκβιεμ!

Του Νίκου Μπουρσινού… Στο σαλονάκι του “ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΕΝΑ”, μπορεί κάποιος να θαυμάσει παλιές φωτογραφίες ιστορικών κτιρίων του Πειραιά. Τα περισσότερα δεν υπάρχουν πια. Σε μια χώρα , η οποία κόπτεται διαρκώς, για το παρελθόν της κατεδαφίζονται πανέμορφα κτίσματα και μαζί τους, η ιστορική μνήμη. Ένα ατέλειωτο πολεοδομικό και πολιτιστικό ρέκβιεμ! Από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *