Σε τραγική κατάσταση τα πρώην Βασιλικά Ανάκτορα

Της Γιώτας Φλώρου… 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, Βασίλης Κουτσαβλής, μιλώντας στο Κανάλι 1 περιγράφει την τραγική, κυριολεκτικά, κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα πρώην Βασιλικά Ανάκτορα.

«Δυστυχώς, λόγω του ότι το κτήμα είναι ανοιχτό δεν υπάρχει κατάλληλη φύλαξη. Η αστυνομία που υπήρχε έχει αποδεκατιστεί, έχει μείνει μόνο ένα άτομο. Παλιότερα, είχαμε τρεις αστυνομικούς που μπορούσαν  να περιπολούν κατά τακτά χρονικά διαστήματα και  να επιβλέπουν το χώρο. Επίσης, η αστυνομία, εδώ και περίπου δύο χρόνια έχει μείνει χωρίς το περιπολικό της καθώς έχει χαλάσει και δεν έχει αντικατασταθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περιπολούν επαρκώς τον ιστορικό πυρήνα και τα κτίρια. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες που έρχονται κάθε μέρα και κυρίως τα Σαββατοκύριακα μπαίνουν μέσα σε κτίρια, καταστρέφουν ή αφαιρούν αρχιτεκτονικά στοιχεία και αντικείμενα».

Ο κ. Κουτσαβλής αναφέρεται και στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι στο δίκτυο ύδρευσης του κτήματος με αποτέλεσμα να απειλείται τόσο η ασφάλεια του όσο και η ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. «Είναι πρόβλημα να εντοπιστεί που είναι η βλάβη και γιατί υπάρχει. Δεν θίξαμε το καλοκαίρι το ζήτημα για ευνόητους λόγους, δεν θέλαμε να δώσουμε μεγαλύτερη έκταση, γιατί πιστεύαμε ότι η πολιτεία θα κάνει τα απαραίτητα για να λυθεί, όμως, ακόμα το κτήμα παραμένει χωρίς νερό και είναι επικίνδυνο καθώς βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και θα ήταν τραγικό από μία ατυχή στιγμή να καεί το κτήμα και η Πάρνηθα».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοίου τονίζει ότι ο σύλλογος προσπαθεί να κάνει ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ανακύπτουν ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ζητά την συνδρομή της πολιτείας και συνεργάζεται μαζί της. Όπως, όμως, λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά «δεν διοικούμε εμείς το κτήμα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι με την βοήθεια των μέσων ενημέρωσης να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμοδίους ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Αυτό που γίνεται στο Τατόι προσβάλλει την χώρα. Η πολιτεία αδιαφορεί για την προστασία και ανάδειξη αυτού του μνημείου της Ελληνικής Ιστορίας γιατί είναι κηρυγμένος ιστορικός τόπος και τα κτίρια του είναι ιστορικά», καταλήγει ο κ.Κουτσαβλής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βόλος: Φυλάκιση σε 32χρονο που παρενοχλούσε μέσω μηνυμάτων την πρώην του

Ποινή φυλάκισης 54 μηνών επιβλήθηκε σε 32χρονο Βολιώτη που έστελνε – μέσω ψεύτικών προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης– μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο σε φιλικά πρόσωπα της πρώην συντρόφου του για να την εκδικηθεί επειδή είχαν διακόψει τις σχέσεις τους. Ο άνδρας, είχε φτάσει στο σημείο να απειλεί την πρώην του μέσω μηνυμάτων στο κινητό της τηλέφωνο, ενώ είχε[…]

Περισσότερα »

Αναδιαμορφώνεται το Οργανόγραμμα του υπ. Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ) και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) υπέγραψαν Προγραμματική Συμφωνία για την αναμόρφωση του Οργανογράμματος του ΥΠΠΕΘ κατ΄ εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου (ν. 4369/2016). Επιδίωξη της συμφωνίας είναι η αξιολόγηση και η αναδιοργάνωση των υφιστάμενων δομών του ΥΠΕΠΘ ώστε να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *