Σύμμαχοι και στη Ναυτιλία Ρωσία και Ινδία

Του Νίκου Μπαρδούνια

Το μέλλον των ρωσο-ινδικών ναυτιλιακών σχέσεων εξέτασαν οι ηγέτες των δυο χωρών Βλαντίμιρ Πούτιν και Ναρέντρα Μόντι, στο Βλαντιβοστοκ  όπου διεξάγεται το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ.

Κατά πληροφορίες οι δυο ηγέτες επισκέφθηκαν τα ναυπηγεία Ζβένζντα, στη ρωσική Άπω Ανατολή,  στα οποία θα κατασκευάζονται  τα πλέον εξελιγμένα πλοία που θα διασχίζουν τον Αρκτικό Ωκεανό μεταφέροντας υγροποιημένο φυσικό αέριο, πετρελαιοειδή και άλλα.

Επίσης έγινε γνωστό ότι  η Ινδία θα χρηματοδοτήσει με ένα δισ.  δολάρια σημαντικά έργα στη Ρωσική Απω Ανατολή  ενώ ο ρώσος πρόεδρος , έκανε γνωστό, ότι θα ζητήσει από τους ηγέτες των G7 να προστεθούν η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία και η Τουρκία.

«Εξετάζουμε τις ευκαιρίες μια κοινής δράσης, καθώς η διεθνής συνεργασία στον ναυπηγικό κλάδο είναι σε ανάπτυξη. Ενδεχομένως ορισμένα πλοία τα οποία κατασκευάζονται από εμάς να τελειοποιηθούν από ινδικά ναυπηγεία» δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος, επίσης, κάλεσε τις ενεργειακές εταιρείες της Ινδίας να συμμετάσχουν στην υλοποίηση των έργων LNG της Ρωσίας και συγκεκριμένα στο Far Eastern LNG και το Arctic LNG 2 ενώ, όπως είναι γνωστό, ινδικές εταιρείες κατέχουν μερίδιο της τάξης του 20% στο πρότζεκτ Sakhalin 1.

Να σημειωθεί ότι  δυο μεγάλες ρωσικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και  στη ναυτιλία, οι Novatek και  όπως ήδη έχει γράψει το www.kanaliena.gr ,προχωρούν  στη δημιουργία κοινοπραξίας με επίκεντρο τις ναυτιλιακές δραστηριότητες. Η κοινοπραξία αναμένεται να επικεντρωθεί στην ναυπήγηση και διαχείριση Arctic ice-class LNG carriers σε συμφωνία με τις βέλτιστες πρακτικές της βιομηχανίας και τις διεθνείς προδιαγραφές διασφαλίζοντας παράλληλα την μεταφορά LNG από τα μελλοντικά ενεργειακά projects της Novatek στην Αρκτική.

«Η ανάπτυξη του Βόρειου Περάσματος ως μιας βιώσιμης οδού απαιτεί εμπειρία, τεχνολογικές λύσεις και εφαρμογή προδιαγραφών ασφαλείας και εκπαίδευσης», ανέφερε ο Leonid Mikhelson πρόεδρος του ΔΣ της NOVATEK

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

77 κρουαζιερόπλοια της Costa Crociere στην Κέρκυρα τo 2015

Κλείσιμο αυλαίας για το λιμάνι της Κέρκυρας με την έλευση του κ/ζ “Costa Fascinosa” της εταιρείας CostaCrociere την Τρίτη. Το κρουαζιερόπλοιο CostaFascinosaμε μήκος 290μ., ολικής χωρητικότητας 113.000 τόνων, με 3.142 επιβάτες και 990 μέλη πληρώματος προσέγγισε τις 08:30 το πρωί στο λιμάνι της Κέρκυρας με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης τις 14:00. Ο[…]

Περισσότερα »

Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για ΟΛΠ

Η κινεζική εταιρεία Cosco εμφανίζεται ως ένας εκ των βασικών διεκδικητών που επιθυμούν να αποκτήσουν το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ( ΟΛΠΑΕ) το οποίο θα πωληθεί μέσω του διεθνούς διαγωνισμού υποβολής ενδιαφέροντος που λήγει το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *