Συνάντηση ΑΑΔΕ – φορέων για την απεργία των τελωνειακών στον ΟΛΘ

Στη βούληση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να διευκολύνει τη λειτουργία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και να μην προκληθούν προβλήματα από την απεργία των τελωνειακών κατά τις ώρες της νυκτερινής βάρδιας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Πιτσιλής σε συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της συμπρωτεύουσας.

«Υπάρχει ένας επενδυτής που έρχεται και δεν θέλουμε να υπάρξει πρόβλημα με την λειτουργία του ΟΛΘ», δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, ξεκαθαρίζοντας πως θα λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού και την ομαλή του μετάβαση στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για να βρεθεί μία λύση που θα είναι ικανοποιητική για όλους», είπε, χωρίς να αναφερθεί σε τεχνικές λεπτομέρειες επισημαίνοντας πως ελπίζει ότι έστω στην ύστατη στιγμή θα μπορέσει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τους συνδικαλιστές από αύριο το βράδυ, Σάββατο, στις 10 και μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής, οι τελωνειακοί δεν θα δουλεύουν στη νυκτερινή βάρδια μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους σε ό,τι αφορά στην λειτουργία της «Πύλης 16».

Η απόφαση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος για κατάργηση της νυκτερινής βάρδιας στην Πύλη «16» του ΟΛΘ, που εξυπηρετεί την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και το διεθνές εμπόριο, σχετίζεται με σειρά κλαδικών αιτημάτων που αφορούν σε οικονομικές απαιτήσεις και ζητήματα αξιολόγησης, αλλά και στις ακατάλληλες και αντίξοες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στη διάρκεια της νύχτας στο λιμάνι.

 Ναυτιλιακοί παράγοντες, έμποροι και εκτελωνιστές αντιδρούν στην κατάργηση της βραδινής βάρδιας και μιλάνε για τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί για τα φορτηγά διεθνών μεταφορών που θα έρχονται στον ΟΛΘ από Ευζώνους και Κήπους Έβρου και τα οποία δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλά θα σχηματίζουν ουρές γύρω από την περιοχή του λιμένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδηλώσεις και πορείες: Το τελικό νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές

Σε μια περίοδο που το κυκλοφοριακό ζήτημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω των αναμορφώσεων και των παρεμβάσεων για τη δημιουργία του «Μεγάλου Περιπάτου» στην «καρδιά» της Αθήνας, έρχεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου που επιχειρεί να βάλει «φρένο» στο αναιτιολόγητο κλείσιμο δρόμων. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τις επόμενες[…]

Περισσότερα »

Telegraph: Τα 19 καλύτερα νησιά της Ελλάδας…

Κατάλογο με τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, καλύπτοντας όλα τα γούστα, χωρίς ωστόσο να αποφεύγει και κάποια στερεότυπα ή αγνοώντας άλλα χαρακτηριστικά των τόπων, όπως φαίνεται από τη λίστα. Νησί με τις καλύτερες παραλίες: Ζάκυνθος Νησί για οικογένειες: Κέρκυρα Νησί για ιστορία και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *