Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα συνολικά του Παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα στον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ.

Ο αγώνας τους δεν είναι μόνο αγώνας για καλύτερες συνθήκες κράτησης, για υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως κρατουμένων, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες, αλλά είναι αγώνας για την οριστική, την τελική, απελευθέρωσή τους» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μετά την συνάντησή του σήμερα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι.

“Σε αυτή την πάλη το ΚΚΕ θα είναι αλληλέγγυο, θα είναι συμπαραστάτης, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μαζί με τον αγώνα για να σταματήσει ο εποικισμός του Ισραήλ, μαζί με τον αγώνα για ένα παλαιστινιακό κράτος κυρίαρχο, ανεξάρτητο, στα όρια του ’67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, όπου θα είναι κυρίαρχος ο λαός στη χώρα του” πρόσθεσε ο ίδιος.

“Εκ μέρους του Κόμματός μου θα θέλαμε να τονίσουμε τις τεράστιες ευθύνες που έχει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει την πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ένα ιμπεριαλιστικό κράτος, που καταπιέζει και καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα, βασανίζει κυριολεκτικά τον παλαιστινιακό λαό. Σε αυτόν τον αγώνα και στην άσκηση της μέγιστης πίεσης θα συμβάλλουμε και μέσα στη βουλή και στην ευρωβουλή και μέσα στο μαζικό κίνημα, στην οργάνωση των αγώνων, έτσι ώστε και ο ελληνικός λαός, με μεγάλη δύναμη να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό”

O κ. Κουτσούμπας ο οποίος ευχαρίστησε τον Παλαιστίνιο πρέσβη για την ενημέρωση και κατέληξε αναφέροντας “θα βρισκόμαστε σε ανοιχτή συνεργασία για όλα τα ζητήματα και για τις ενέργειες αλληλεγγύης και συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς τον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θ. Πάγκαλος: Δεν μετανιώνω που τον είπα… «ο κύριος τίποτα»

Τιμητική για τον ίδιο και τη χώρα χαρακτηρίζει ο Θ. Πάγκαλος την πρόταση που του έκανε (προ εξαμήνου όπως εξηγεί) ο Δ. Αβραμόπουλος να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη στρατιωτική σύνοδο της Ε.Ε. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ξεκαθάρισε ότι δεν μετανιώνει για αυτά που έλεγα προεκλογικά, στις δημοτικές εκλογές του 1994[…]

Περισσότερα »

«Άγνωστος x» ο χρόνος των εκλογών

Εκλογές την άνοιξη ή το φθινόπωρο του επόμενου έτους; Διατήρηση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή κοινοβουλευτική πλειοψηφία χωρίς το κόμμα του Πάνου Καμμένου; Τα ερωτήματα μπήκαν στην ημερήσια διάταξη και δεν πρόκειται να αποσυρθούν πριν τα απαντήσει η ίδια η πολιτική ζωή. Από τη μια, οι αναταράξεις που προκάλεσε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *