Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά με αντιπροσωπεία του Δήμου Κουανγκτσόου της Κίνας

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με εκπροσώπους του Δήμου Κουανγκτσόου της Κίνας, τους οποίους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και συνέργειες μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του  Δήμου Κουανγκτσόου.

Παρών από την πλευρά του Δήμου Πειραιά, ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Με χαρά υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο την αντιπροσωπεία από την πόλη της Κουανγκτσόου ένα μεγάλο λιμάνι, από τα μεγαλύτερα της Κίνας. Ανέπτυξα στους εκπροσώπους του Δήμου Κουανγκτσόου τι είναι ο Πειραιάς, μου ανέπτυξαν τα χαρακτηριστικά της Κουανγκτσόου. Υπογράψαμε ένα πρώτο Σύμφωνο Συνεργασίας σε βασικούς άξονες, όπως είναι η ναυτιλία, ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα, ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο με σκοπό αυτό να εξειδικευτεί,  στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, που όπως έχω ξαναπεί, πρέπει να διακατέχει τον Πειραιά. Το Σύμφωνο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών επαφών που έχουμε με την Κίνα. Πρόσφατα είχαμε επισκεφθεί το Πεκίνο, όπου συμμετείχαμε στο City Forum  μεταξύ των δυο κρατών και με τις πόλεις της Αμφικτιονίας.

Είμαστε αδελφοποιημένοι με τη Σαγκάη, ενώ ξεκινάμε τώρα μια συνεργασία με την Κουανγκτσόου. Είναι ένα λιμάνι που έχει τα χαρακτηριστικά της πόλης του Πειραιά. Είναι χρήσιμες συνεργασίες, αρκεί να εξειδικεύονται και να προχωρούν σε υλοποίηση κοινών προγραμμάτων. Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Για τον Πειραιά είναι ένα σημαντικό βήμα. Σε σχέση με τον πληθυσμό, είμαστε μια γειτονιά της Κουανγκτσόου.  Παρόλα αυτά, ο Πειραιάς είναι το κέντρο της ελληνικής ναυτιλίας, της μεγαλύτερης στον κόσμο, το μεγάλο λιμάνι της Μεσογείου, έχει τουριστική ροή εκατομμυρίων ανθρώπων. Όλα αυτά  μπορούν να γίνουν τομείς συνεργασίας με την κινεζική πόλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αγγελική Καραπατάκη μιλά στο Κανάλι 1 για το Safe Water Sports

Ακούστε στο επισυναπτόμενο βίντεο τη συνέντευξη της Ολυμπιονίκη Αγγελικής Καραπατάκη στο αθλητικό μαγκαζίνο του σταθμού μας για το Safe Water Sports αλλά και για τις άλλες δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Επίσης, στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε το σχετικό σποτ του Safe Water Sports με πρωταγωνίστρια την παλαίμαχο πολίστρια:[…]

Περισσότερα »

To buzzer beater του Αγγελου Βλαχόπουλου

Στον σημερινό ημιτελικό του final 6 του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αγγελος Βλαχόπουλος έγινε ο Βασίλης Σπανούλης του πόλο. Με σουτ σε νεκρό χρόνο νίκησε τον Νάγκι και έγραψε το 8-7 για τον Ολυμπιακό, στέλνοντας την ομάδα της πόλης μας στον αυριανό τελικό (22.00) της διοργάνωσης. Δείτε στο βίντεο που ανέβασε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *