Συνάντηση Γ. Μώραλη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου

Toυ Νίκου Παρασκευά

Τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου δέχθηκε στις 12.30 μμ στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων που απασχολούν έντονα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η αναζήτηση προοπτικών για περαιτέρω ενίσχυση των αναπτυξιακών προσπαθειών που γίνονται.

Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε στο Κανάλι Ένα ότι τα θέματα που είναι σήμερα σε πρώτη προτεραιότητα για την Τ.Α. είναι ο εκλογικός νόμος ,το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και η διεκδίκηση όσο το δυνατόν περισσότερων ωφελειών από αυτό,το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε σε δήλωσή του:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υποδέχθηκα τον φίλο Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρη Παπαστεργίου στον Πειραιά, με τον οποίο έχουμε γνωριστεί από την πρώτη μας θητεία και έχουμε συχνή επικοινωνία. Έχω  επισκεφθεί τα Τρίκαλα δύο φορές και έχω διαπιστώσει πόσο καλή δουλειά γίνεται εκεί. Συζητήσαμε για smart λύσεις και καινοτομίες, έναν τομέα στον οποίο ο Δήμος Τρικκαίων είναι πρωτοπόρος. Τα τελευταία χρόνια  και στον Πειραιά έχουν γίνει πολύ σημαντικά  βήματα, ώστε η πόλη μας να αποκτήσει «έξυπνες» λειτουργίες και υπηρεσίες. Συζητήσαμε επίσης, για θέματα κεντρικού ενδιαφέροντος όπως είναι το εκλογικό νομοσχέδιο, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»,  το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς και άλλα θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση αυτή την περίοδο. Εχουμε μια εξαιρετικά καλή συνεργασία και χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄ αυτό, καθώς ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ένας άνθρωπος και ένας Δήμαρχος που πραγματικά εκτιμώ».

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ανέφερε σε δήλωσή του: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Γιάννη Μώραληέναν άνθρωπο που πραγματικά εκτιμώ για τη δουλειά που κάνει στον Πειραιά. Βλέπω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όλο το έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη το οποίο είναι σημαντικό, καθώς είναι διαφορετικά τα δεδομένα για εμάς στην επαρχία και διαφορετικά σε μια μεγάλη πόλη όπως είναι ο Πειραιάς. Πραγματικά γίνεται ένα εξαιρετικό έργο στον Πειραιά και είμαι σήμερα εδώ για να ενημερωθώ και να μάθω περισσότερα για όλη αυτή τη δουλειά. Έχουμε πολλά κοινά να αντιμετωπίσουμε αυτή την ώρα, όπως είναι ο εκλογικός νόμος, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», νέες αρμοδιότητες. Ευχαριστώ τον Γιάννη Μώραλη για τη φιλοξενία».

Από την πλευρά του ο κ. Μώραλης τόνισε ότι ο Δήμος Τρικάλων έχει αναπτύξει πολλές καινοτόμες δράσεις από τις οποίες θα πρέπει όλοι οι Δήμοι να πάρουν παραδείγματα. Παράλληλα εξέφρασε την χαρά του που δέχτηκε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ στον Πειραιά αφού είναι από παλιά γνωστοί και δεσμεύτηκε όπως η επόμενη συνάντηση τους να γίνει στα Τρίκαλα εφ όσον βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Να σημειώσουμε ότι σε κάποιο μέρος της συζήτησης που αφορούσε τα ζώα συντροφιάς, πήρε μέρος και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχαλης που λειτουργεί το μοναδικό διαδημοτικό κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων στο λεκανοπέδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

335 χιλ. στον Δ. Άνδρου για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την επιχορήγηση συνολικού ποσού 335.433 ευρώ στον δήμο Άνδρου, Νομού Κυκλάδων, αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του προς τρίτους. Το ποσό δίνεται με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων  υποχρεώσεων» που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών[…]

Περισσότερα »

Ο Γιάννης Μώραλης στον 31ο Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έδωσε την εκκίνηση, το πρωί της Κυριακής, στον 31ο Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας, 12 χιλιομέτρων και 2 χιλιομέτρων, στην Πλατεία Αλεξάνδρας, στο Πασαλιμάνι. Τον αγώνα  που  ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και ο οποίος μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε στην πόλη, διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *