Συνάντηση Ιερωνύμου με τον υφ. Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου

Την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, προκειμένου να προσκαλέσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να επισκεφθεί την έκθεση έργων τέχνης με τίτλο «Σύγχρονες “όψεις” του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα, ο Θεόδωρος Καράογλου ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για την έκθεση που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στο ιστορικό κτήριο του Διοικητηρίου και μίλησε για το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών, το οποίο ήταν η αφορμή να διεκδικήσουν και τελικά να εξασφαλίσουν την παράταση της έκθεσης μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώθηκαν και εκτίθενται 55 έργα ζωγραφικής και χαρακτικά, 15 έργα μεταλλοτεχνίας και 3 έργα κεραμικής, όλα εμπνευσμένα από τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης, ‘Αγιο Δημήτριο.

Στόχος της έκθεσης, η ανάδειξη του αποτυπώματος της προσωπικότητας του Αγίου Δημητρίου και η «συμβολή» του στη διαμόρφωση των ιστορικών γεγονότων της Θεσσαλονίκης, ενώ μέσω των εκθεμάτων καταγράφεται και η ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε ο ‘Αγιος με τους κατοίκους της πόλης, αλλά και το ιστορικό αποτύπωμα στη λατρεία του, αποδεικνύοντας την αλληλεπίδραση του Πολιούχου με την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απορρίφθηκε (και πάλι) η αίτηση του Ν. Ρωμανού για άδεια

Απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά η αίτηση του  Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια, ενώ διανύει την 23η ημέρα απεργίας πείνας. Νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προγραμματίζονται για σήμερα. Στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Τζάνειο, όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης. Υπό κατάληψη η πρυτανεία του[…]

Περισσότερα »

Οι προϋποθέσεις για να πάρουν το ΕΚΑΣ οι συνταξιούχοι το 2019 – Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τις προϋποθέσεις χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) για το 2019 καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, το ΕΚΑΣ καταβάλλεται αποκλειστικά σε ήδη συνταξιούχους,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *