Συνάντηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητά η Θάνου

Η έκπτωτη πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κάνει λόγο για κατάφωρη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και
ζήτησε χθες  (Πέμπτη) συνάντηση από τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το αίτημα αυτό της κ. Θάνου έρχεται ενώ ο προεδρεύων του Θερινού Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, αντιπρόεδρος Μιχάλης Πικραμένος, απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει η ίδια και η Άννα Νάκου (πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού).

Βεβαίως, η παραπάνω απόφαση χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την εσπευσμένη διαδικασία διορισμού των αντικαταστατών των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση, η αίτηση των Θάνου και Νάκου έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.

Η κ. Θάνου στο αίτημά της προς τους επικεφαλής των κομμάτων, διερωτάται επίσης «κατά πόσο είναι συμβατό για μια δημοκρατική κυβέρνηση κράτους δικαίου, λίγες μέρες πριν από την κρίση των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, να σπεύδει ο αρμόδιος υπουργός να διορίσει νέο πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Καταλήγοντας, η έκπτωτη πρόεδρος κάνει λόγο για κατάφωρη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση.

Η δήλωση της κ. Θάνου

Θα ήθελα να ζητήσω τον ορισμό ημερομηνίας συνάντησης μαζί σας, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να σας ενημερώσω για το μείζον θεσμικό ζήτημα που δημιουργήθηκε με την ψήφιση κατά πλειοψηφία και την (ταχύτατη) εφαρμογή της διάταξης του αρθ. 101 του Ν4623/2019 με την οποία τέσσερα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού κηρύχθηκαν αυτοδίκαια έκπτωτα από τη θέση τους (πρόεδρος, αντιπρόεδρος και τα δύο μέλη).

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, εκτιμώντας το κατεπείγον του ζητήματος, όρισε ημερομηνία συζήτησης της αίτησής μας, περί αναστολής εκτελέσεως της υπουργικής απόφασης την 30η Αυγούστου 2019. Διερωτώμεθα κατά πόσο είναι συμβατό για μια δημοκρατική κυβέρνηση κράτους δικαίου, λίγες μέρες πριν από την κρίση των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, να σπεύδει ο αρμόδιος υπουργός, όπως ανακοίνωσε, να διορίσει εντός των επόμενων ημερών νέο πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προφανώς για να προλάβει και να προκαταλάβει την απόφαση του Δικαστηρίου, επιδιώκοντας να δημιουργήσει «τετελεσμένο γεγονός», πραγματοποιώντας κατάφωρη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και καταστρατηγώντας την ανεξαρτησία αυτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EuroWorking Group: H ανάπτυξη της Ελλάδας μετά τα Mνημόνια

Κλίμα αισιοδοξίας ως προς την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης για την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος επικρατεί στις Βρυξέλλες, ενόψει του Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια

Περισσότερα »

Το στίγμα της Γεννηματά για τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ- Τι θα γίνει με Βενιζέλο

Έντονο είναι το παρασκήνιο στο Κίνημα Αλλαγής για τη διαμόρφωση του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων στις επόμενες εθνικές εκλογές, ο οποίος θα παρουσιαστεί κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής στις αρχές Νοεμβρίου. Στόχος της προέδρου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά είναι σύμφωνα με συνομιλητές της να φτιάξει ψηφοδέλτια που θα έχουν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *