Συνάντηση Ν. Κοτζιά με Φ. Μογκερίνι

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, στην ΠΓΔΜ, καθώς και οι σχέσεις Ελλάδας -Αλβανίας, όπως και η ευρωπαϊκή προοπτική της τελευταίας, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες στις Βρυξέλλες ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με την ύπατη εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, ενώ παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε την κα Μογκερίνι για την ελληνική πρωτοβουλία της Διάσκεψης της Ρόδου, η οποία έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης και στις ελληνικές σκέψεις για την προετοιμασία, στο προσεχές διάστημα, θεματικής συνάντησης στις Βρυξέλλες (breakfast meeting) με υπουργούς Εξωτερικών χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

πηγή: amna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σουλτς: Νευρίασε… από τα “παιχνιδάκια” της κυβέρνησης

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να υποκύψει στις αξιώσεις των δανειστών όπως η περικοπή συντάξεων και ΕΚΑΣ αλλά και της αύξησης του ΦΠΑ στο ρεύμα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δηλώνει «εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Τσίπρα». «Αν και μπορώ να κατανοήσω την αίσθηση[…]

Περισσότερα »

Λ. Κανέλλη: Το ΚΚΕ ως απάντηση στη καπιταλιστική πραγματικότητα

«Το ΚΚΕ είναι το μέλλον και η μοναδική απάντηση, αυτή τη στιγμή, στη θλιβερή ευρωπαϊκή καπιταλιστική πραγματικότητα» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής του ΚΚΕ, υποψήφια στην Α΄ Αθήνας, Λιάνα Κανέλλη. «Αν το ΚΚΕ δεν είναι, και που πρέπει να είναι, που πιστεύω ότι θα είναι, δυνατό στην[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *