Συνάντηση του πρωθυπουργού με συνταξιούχους

«Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μετά την μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση που είχαμε τον προηγούμενο μήνα. Του θέσαμε τα ζητήματα των συνταξιούχων και των προβλήματα που περνάμε όλοι μας, τα οποία έχουν χειροτερέψει την ζωή μας, έχουν τσακίσει τα δικαιώματά μας, απ? όλες τις κυβερνήσεις και την σημερινή και φυσικά με τους νόμους που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση» δήλωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ.

«Οι συντάξεις μας είναι προνοιακά βοηθήματα, η Υγεία είναι σε άθλια κατάσταση πραγματικά, οι κοινωνικές δαπάνες μας έχουν καταργηθεί και φυσικά τα παιδιά μας στην ίδια μοίρα, αφού έρχονται να τους αφαιρεθούν συλλογικές συμβάσεις κ.ά» είπε ο κ. Κουμπούρης.
Επίσης αναφέρθηκε στην μεγάλη ανησυχία των συνταξιούχων, την οποία εξέφρασαν στον πρωθυπουργό «για παραπέρα μειώσεις στις συντάξεις» και πρόσθεσε ότι «παρ? ότι ο ίδιος μας είπε ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις, εμείς έχουμε μεγάλη ανησυχία, γιατί οι νόμοι που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, οι οποίοι προβλέπουν τις μειώσεις των συντάξεών μας, συνεχίζονται».

«Είμαστε στις επάλξεις του αγώνα και καλούμε τους συνταξιούχους να συμμετέχουν σε αυτήν την αγωνιστική δράση με μεγαλύτερη ακόμα μαζικότητα και αγωνιστικότητα. Αυτός είναι ο δρόμος» τόνισε ο κ. Κουμπούρης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι οι συνταξιούχοι δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλες μειώσεις, αφού οι νόμοι υπάρχουν, είναι ψηφισμένοι και η εφαρμογή τους γίνεται καθημερινά «και το βλέπουμε αυτό».

Επίσης είπε ότι θα γίνει επαναϋπολογισμός (των συντάξεων) και όχι αναπλήρωση. «Ο επαναϋπολογισμός προϋποθέτει καινούργιες περικοπές στις καινούργιες κύριες συντάξεις και στους παλιότερους θα μπει ως προσωπική διαφορά, η οποία προσωπική διαφορά είναι ένα ζήτημα που αφού μπαίνει έτσι είναι ?στον αέρα? και είναι στην λογική για παραπέρα περικοπή».

Ο κ. Κουμπούρης ανέφερε επίσης ότι οι συνταξιούχοι έθεσαν στον πρωθυπουργό το θέμα του εφάπαξ επιδόματος των Χριστουγέννων του 2016. «Είπαμε ότι δεν είναι σωστό να λέγεται ότι δόθηκε 13η σύνταξη. Έδωσαν ένα επίδομα. Αυτό δόθηκε στους συνταξιούχους που δόθηκε, αλλά εμείς δεν πληρώσαμε σε όλη μας την ζωή για να παίρνουμε επιδόματα. Πληρώσαμε για να έχουμε δικαιώματα και συντάξεις. Από την άποψη αυτή, εμείς βάλαμε το ζήτημα να μας δοθούν τα δώρα μας, κανονικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΕΞ: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Τουρκία

Αμέσως μετά την επιστροφή του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά από τη Μογγολία, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, ευρεία σύσκεψη για την αξιολόγηση των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα και για την εκτίμηση του νέου περιβάλλοντος ασφαλείας στην περιοχή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών,[…]

Περισσότερα »

H ανακοίνωση του ΠτΔ για τα γεγονότα στο Μόναχο

Τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΠροκόπης Παυλόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ύστερα από εντολή του κ. Παυλόπουλου ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε με τον εδώ Γερμανό Πρέσβη κ. Peter Schoof και του μετέφερε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *