Συνάντηση του Θ. Βενιάμη με τον αρμόδιο για τη ναυτιλία Βρετανό Υφυπουργό

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης, κατόπιν πρόσκλησης της βρετανικής πλευράς, επισκέφθηκε το Λονδίνο με την ευκαιρία της London International Shipping Week και είχε νέα διμερή συνάντηση σήμερα με τον αρμόδιο για τη ναυτιλία Υφυπουργό, κ. John Hayes.

Ο κ. Βενιάμης τόνισε ότι οι παραδοσιακοί στενοί δεσμοί της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας με την βρετανική πρωτεύουσα παραμένουν ισχυροί και το Λονδίνο θεωρείται ακόμη από πολλούς Έλληνες συναδέλφους του «το δεύτερο σπίτι τους».

Κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν η κοινή πεποίθηση των δύο πλευρών για την ανάγκη διατήρησης και περαιτέρω ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Δεδομένης της μακράς ναυτιλιακής παράδοσης των δύο Κρατών, υπήρξε πλήρης συμφωνία απόψεων σχετικά με τις παραμέτρους που έχουν καθοριστικό ρόλο για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή με τον δριμύ ανταγωνισμό από Κράτη της Ασίας με ισχυρά ναυτιλιακά κέντρα που επιπλέον προσπαθούν να προσελκύσουν ναυτιλίες άλλων Κρατών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα του ναυτικού επαγγέλματος και της ανάγκης για αναβίωση της ναυτοσύνης, ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχιση της τεχνογνωσίας στα δύο έθνη.

Τέλος συνεφωνήθη να συνεχισθεί ο εποικοδομητικός διάλογος ενόψει και των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2.200 νέες θέσεις εργασίας στον Πειραιά από τις επενδύσεις στον ΟΛΠ

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εγκρίθηκε την Πέμπτη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, η συμφωνία για νέες επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά, πρόκειται για συμφωνία που γίνεται μέσω Φιλικού Διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε – ΣΕΠ Α.Ε. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό[…]

Περισσότερα »

FT: Το ΔΝΤ δεν εμπιστεύεται την Κομισιόν

Ο διάλογος Τόμσεν-Βελκουλέσκου που αποκάλυψαν τα WikiLeaks δείχνει τις διαφορές Τόμσεν-Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ αποκαλύπτει πως το ΔΝΤ είναι υπέρ της Ελλάδας στο θέμα του χρέους, σύμφωνα με τους Financial Times. Την έλλειψη εμπιστοσύνης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις θέσεις της Κομισιόν για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *