Το ΛτΑ για το Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»

Με αφορμή το τριήμερο 6ο  Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα  στο Ναύπλιο, η δημοτική κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» εκτιμά ότι τέτοιες πρωτοβουλίες λειτουργούν σε βάρος της αυτονομίας και ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού. Και αυτό γιατί, μέσα από μια επίθεση «φιλίας» επιχειρείται η άλωση νευραλγικών τομέων, που διαχειρίζονται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται  ότι εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» ο εντεταλμένος Γερμανός Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, είχε αποστείλει το 2014 πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο  σε Δήμους και Περιφέρειες, προκειμένου να πληροφορηθεί την περιουσιακή τους κατάσταση, αλλά και την ακριβή σύσταση του πληθυσμού. Ο στόχος ήταν προφανής και δεν ήταν άλλος από την οικονομική διείσδυση των γερμανικών συμφερόντων σε βασικούς τομείς, όπως η Διαχείριση Απορριμμάτων, η Ενέργεια και ο Τουρισμός, προκειμένου να ελέγξουν  μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, ενώ παράλληλα αναζητούν με τη διοργάνωση συνέδριων και σεμιναρίων να καταρτίσουν και να διαμορφώσουν τοπικά στηρίγματα για τη διευκόλυνση και ευόδωση των επιδιώξεων τους.

Το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» μέσα από τη μακροχρόνια πορεία του και τους αγώνες του για τα κοινά, αντιστέκεται για μια ακόμα φορά στην όποια προσπάθεια χειραγώγησης των ΟΤΑ από οικονομικά εγχώρια και ξένα συμφέροντα και  συντάσσεται με τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην επιχείρηση ανερμάτιστης εκμετάλλευσης της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

One by one… (Η Δημοκρατία ως παρερμηνεία της Απόγνωσης)  

Της ΓεωργίαςΔαλιανά (Ποιήτρια- Εικαστικός) Αρένα το πολιτικό σκηνικό της χώρας Το υπόλειμμα της δημοκρατίας και άλλα αφηγήματα Σώματα σαν έρημα σπίτια κρεμάλες σαν βρεγμένο ψωμί ορίστε μια καθώς πρέπει ανάλυση   Η πολιτική ως τραπουλόχαρτο σαφώς και είναι εξόχως μοιρασμένη Εδώ που η πέτρα μεγαλώνει και εμπλέκεται σ’ ένα χορταριασμένο[…]

Περισσότερα »

Ηλίας Κατσαφάδος: Για την παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα

Πολύ κουβέντα γίνεται για την τροποποίηση της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για παράταση συμβάσεων στην καθαριότητα σε όλους τους δήμους της χώρας. Ανθίστανται στη τροπολογία αυτή η ΝΔ (αντισυνταγματική – παράνομη). Βέβαια, η ΝΔ η οποία αγωνίζεται για τα συμφέροντα μεγαλοκαναλαρχών και κόπτεται δήθεν για τους άνεργους δημοσιογράφους (2014- μέχρι σήμερα 2000),[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *