Το ΛτΑ για το Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»

Με αφορμή το τριήμερο 6ο  Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα  στο Ναύπλιο, η δημοτική κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» εκτιμά ότι τέτοιες πρωτοβουλίες λειτουργούν σε βάρος της αυτονομίας και ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού. Και αυτό γιατί, μέσα από μια επίθεση «φιλίας» επιχειρείται η άλωση νευραλγικών τομέων, που διαχειρίζονται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται  ότι εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» ο εντεταλμένος Γερμανός Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, είχε αποστείλει το 2014 πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο  σε Δήμους και Περιφέρειες, προκειμένου να πληροφορηθεί την περιουσιακή τους κατάσταση, αλλά και την ακριβή σύσταση του πληθυσμού. Ο στόχος ήταν προφανής και δεν ήταν άλλος από την οικονομική διείσδυση των γερμανικών συμφερόντων σε βασικούς τομείς, όπως η Διαχείριση Απορριμμάτων, η Ενέργεια και ο Τουρισμός, προκειμένου να ελέγξουν  μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, ενώ παράλληλα αναζητούν με τη διοργάνωση συνέδριων και σεμιναρίων να καταρτίσουν και να διαμορφώσουν τοπικά στηρίγματα για τη διευκόλυνση και ευόδωση των επιδιώξεων τους.

Το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» μέσα από τη μακροχρόνια πορεία του και τους αγώνες του για τα κοινά, αντιστέκεται για μια ακόμα φορά στην όποια προσπάθεια χειραγώγησης των ΟΤΑ από οικονομικά εγχώρια και ξένα συμφέροντα και  συντάσσεται με τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην επιχείρηση ανερμάτιστης εκμετάλλευσης της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επτά τρόποι να χάσει η Χίλαρι Κλίντον την προεδρία

του Φρεντερίκ Οτράν* Mε πέντε μονάδες κατά μέσο όρο διαφορά από τον Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις, η Χίλαρι Κλίντον είναι φαβορί για τη νίκη στις 8 Νοεμβρίου. Από το 1952, όποιος υποψήφιος έχει τέτοια διαφορά σε αυτό το στάδιο της προεκλογικής εκστρατείας κερδίζει πάντα τον Λευκό Οίκο. Όμως τα ρεκόρ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *