Το ΛτΑ για το Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»

Με αφορμή το τριήμερο 6ο  Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα  στο Ναύπλιο, η δημοτική κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» εκτιμά ότι τέτοιες πρωτοβουλίες λειτουργούν σε βάρος της αυτονομίας και ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού. Και αυτό γιατί, μέσα από μια επίθεση «φιλίας» επιχειρείται η άλωση νευραλγικών τομέων, που διαχειρίζονται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται  ότι εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» ο εντεταλμένος Γερμανός Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, είχε αποστείλει το 2014 πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο  σε Δήμους και Περιφέρειες, προκειμένου να πληροφορηθεί την περιουσιακή τους κατάσταση, αλλά και την ακριβή σύσταση του πληθυσμού. Ο στόχος ήταν προφανής και δεν ήταν άλλος από την οικονομική διείσδυση των γερμανικών συμφερόντων σε βασικούς τομείς, όπως η Διαχείριση Απορριμμάτων, η Ενέργεια και ο Τουρισμός, προκειμένου να ελέγξουν  μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, ενώ παράλληλα αναζητούν με τη διοργάνωση συνέδριων και σεμιναρίων να καταρτίσουν και να διαμορφώσουν τοπικά στηρίγματα για τη διευκόλυνση και ευόδωση των επιδιώξεων τους.

Το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» μέσα από τη μακροχρόνια πορεία του και τους αγώνες του για τα κοινά, αντιστέκεται για μια ακόμα φορά στην όποια προσπάθεια χειραγώγησης των ΟΤΑ από οικονομικά εγχώρια και ξένα συμφέροντα και  συντάσσεται με τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην επιχείρηση ανερμάτιστης εκμετάλλευσης της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από 42 χρόνια δεν έχουν ανοίξει οι φάκελοι της Κύπρου

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Ήταν 20 Ιουλίου 1974 όταν οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλλαν στην Κύπρο για να «αποκαταστήσουν την νομιμότητα», μετά το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο πέντε μέρες νωρίτερα υπό της καθοδήγηση της χούντας των Αθηνών. Η επιχείρηση «Αττίλας» που θα έφερνε την ειρήνη στο νησί, με σκοπό της[…]

Περισσότερα »

ΕΣΕΕ: “Πτώχευση και δεύτερη ευκαιρία για ειλικρινείς επιχειρηματίες…”

Στις 18 Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οργάνωσε ημερίδα ανωτάτου επιπέδου για την ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών σε ό,τι αφορά τις πτωχεύσεις και την επιχειρηματική «δεύτερη ευκαιρία». Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η Επιτροπή θέτει σε προτεραιότητα την ελάφρυνση των συνεπειών της πτώχευσης καθώς και την δεύτερη ευκαιρία των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *