Συνελήφθησαν δύο δικηγόροι για εμπλοκή στην υπόθεση για την «μαφία» των φυλακών

Δύο δικηγόροι, ένας άνδρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν με εντάλματα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση για την «μαφία» των φυλακών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας πρόκειται για γνωστό δικηγόρο.
Τις συλλήψεις έκαναν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε εκτέλεση αντίστοιχων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Την Παρασκευή αναμένεται να προσαχθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπ. Δικαιοσύνης: Το κουβάρι βίας και εγκλήματος στις φυλακές σιγά-σιγά ξεπλέκεται

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση αργά το βράδυ και το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέροντας τα εξής:

«Με αφορμή τις σημερινές συλλήψεις δύο δικηγόρων Αθηνών από την Ελληνική Αστυνομία, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» που δρούσε στις φυλακές Κορυδαλλού το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαναλαμβάνει ότι παρά το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά-σιγά ξεπλέκεται.

Η ανάπτυξη των εγκληματικών φαινομένων αντιμετωπίζεται μεθοδικά και συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης»
Real.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια Μέρα Νερού !

Το νερό είναι ιερό. Το νερό είναι η ζωή. Το νερό είναι παντού, κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην το προσέχουμε, να το θεωρούμε δεδομένο. Έτσι, δείχνουμε να μην κατανοούμε πλήρως τη σημασία του με αποτέλεσμα πολλές χώρες παγκοσμίως να αντιμετωπίζουν κρίση στην επάρκεια και στην[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *