Συνεργασία HELMEPA και AMSA για την Ασφάλεια και το Περιβάλλον

H εταιρεία-Μέλος CERES φιλοξένησε ενημερωτική εκδήλωση της HELMEPA, στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας της ένωσης με την AMSA – Australian Maritime Safety Authority.

Ο CEO της AMSA, Mick Kinley, παρουσίασε στα Μέλη της HELMEPA την πολιτική της Αυστραλίας για τον έλεγχο των πλοίων ξένης Σημαίας, που επιχειρούν στη μεγάλη αυτή ήπειρο-νησί.

Αρχίζοντας την ομιλία του σε περισσότερους από 100 εκπροσώπους εταιρειών Μελών και φορέων της Ελληνικής ναυτιλίας και του Τύπου, ο κ. Kinley τόνισε πως η HELMEPA αποτελεί πηγή έμπνευσης για την εθελοντική δέσμευση των ανθρώπων της ναυτιλίας στην πρόληψη της ρύπανσης και της ασφάλειας στη θάλασσα.

Παρουσίασε την εποικοδομητική για ναυτικούς και διαχειριστές συνεργασία HELMEPA – AMSA, που ξεκίνησε το 2000 με την ίδρυση της Αυστραλιανής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-AUSMEPA και συνεχίζεται έκτοτε με την από κοινού έκδοση και τακτική αναθεώρηση του εγχειριδίου “Οδηγός για Έλληνες και Ξένους Ναυτικούς στα Νερά της Αυστραλίας”, που η HELMEPA διαθέτει στα Μέλη της.

Επίσης, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται οι επιθεωρήσεις Port State Control στα λιμάνια της Αυστραλίας και τις κύριες ελλείψεις στους τομείς Ασφάλεια και Πρόληψη Ρύπανσης, που οδηγούν σε κρατήσεις πλοίων.

Η ομιλία του CEO της AMSA διακρίθηκε από την πρωτοτυπία του ομιλητή να ενθαρρύνει ερωτήσεις στη διάρκεια της, που οδήγησαν σε εποικοδομητικό διάλογο με το ακροατήριο. Η πληθώρα των ερωτήσεων των παρευρισκομένων επιβεβαιώνει πως παραμένει σταθερή η επιθυμία των Μελών της HELMEPA, να προετοιμάζουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα πλοία που διαχειρίζονται για τα ταξίδια τους στην Αυστραλία.

Ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, Δημήτρης Μητσάτσος, ευχαριστώντας τον κ. Kinley του επέδωσε τον θυρεό της HELMEPA με ειδική αναγνώριση της προσωπικής του συμβολής στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των δυο οργανισμών. Ο κ. Kinley δήλωσε πως η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί καθώς οι στόχοι της AMSA είναι κοινοί με αυτούς της HELMEPA αφού οι θάλασσες ενώνουν τους ανθρώπους ανεξάρτητα από αποστάσεις.

Σύντομη σχετική συνέντευξη του κ. Kinley υπάρχει στο σύνδεσμο…

https://tv.maritimes.gr/tv/live/tv_375.php.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεκόρ όλων των εποχών για την κρουαζιέρα

Στα 39.4 δις ευρώ έφθασαν τα συνολικά έσοδα της κρουαζιέρας στην Ευρώπη το 2013, από 37, 9 δις ευρώ που ήταν το 2012, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών, σύμφωνα με στοιχεία της CLIA Ευρώπης Την ίδια στιγμή οι άμεσες δαπάνες που προέρχονται από τον κλάδο ανέρχονται σε 16,2 δις ευρώ[…]

Περισσότερα »

Χαιρετίζει το Βερολίνο την επιστροφή στις αγορές

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας χαιρέτισε τη διάθεση κρατικών ομολόγων της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η Αθήνα χρειάζεται τώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να προωθήσει πιο σθεναρά μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει έγκαιρα την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος. «Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων ήταν και παραμένει ο στόχος του συνεχιζόμενου προγράμματος προσαρμογής. Χαιρετίζουμε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *