Συνεργασία Ρωσία και ΗΠΑ για διαστημικό σταθμό στη Σελήνη

Οι δύο χώρες συμφώνησαν την Τετάρτη να συνεργαστούν για την κατασκευή του πρώτου σεληνιακού σταθμού, μέρος μίας μακρόπνοης προσπάθειας που θα οδηγήσει στην επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.

 Άλλωστε, αυτός ο στόχος αποτελεί μέρος του προγράμματος της NASA με την ονομασία Deep Space Gateway, το οποίο θα προωθήσει τις διαστημικές αποστολές με ανθρώπους σε όλο το ηλιακό μας σύστημα.

Η συμφωνία Ρωσία και ΗΠΑ προβλέπει τη δημιουργία ενός σταθμού που θα βρίσκεται σε σεληνιακή τροχιά και θα χρησιμεύσει ως «πύλη στο βαθύ διάστημα και στην επιφάνεια του σεληνιακού τόπου», δήλωσε η NASA. Τη συμφωνία δημοσιοποίησε και η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos σε σχετικό συνέδριο στην Αδελαΐδα.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συζήτησαν επίσης την αξιοποίηση των πυραύλων Proton-M και Angara της Μόσχας για τη μεταφορά και δημιουργία της υποδομής που χρειάζεται για τη δημιουργία του σεληνιακού σταθμού.

Το έργο θα ξεκινήσει το 2020 και το Διάστημα αποτελεί ένα από τους ελάχιστους τομείς, στους οποίους Ρωσία και ΗΠΑ συνεργάζονται σε ένα τόσο φιλόδοξο σχέδιο. Οι δύο υπερδυνάμεις συνυπάρχουν αρμονικά και στην περίπτωση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), ο οποίος αποτελεί ένα πρότζεκτ αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε απόσταση περίπου 28.000 χιλιομέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόση χωρητικότητα θα είχε ο εγκέφαλος μας… αν ήταν υπολογιστής;

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας, είτε ως μαθητευόμενοι, είτε ως δάσκαλοι, από μικρή ηλικία μέχρι και τα γεράματα, έχουμε πει την έκφραση: «Δεν μπορώ άλλο, το μυαλό μου είναι γεμάτο». Τελικά υπάρχει κάποιο όριο στην πληροφορία που μπορεί να αποθηκεύσει ο εγκέφαλος μας; Ο καθηγητής Ψυχολογίας, Paul[…]

Περισσότερα »

Τεχνολογία: Εξαγορά της AVG Technologies από την Avast

Η Avast ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι θα αγοράσει την AVG Technologies με βάση της το Άμστερνταμ για 25 δολάρια ανά μετοχή σε μια συναλλαγή με μετρητά που εκτιμάτε σε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια με στόχο να επεκτείνει την παρουσία της στις αναδυόμενες αγορές. Με περισσότερους από 230 εκατομμύρια χρήστες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *