Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύνοδος… κορυφής στο Σχιστό

0 σχόλια ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Την διάθεσή τους να στηρίξουν την Διοίκηση του Διαδημοτικού κοιμητηρίου του Σχιστού στις προσπάθειες που κάνει για εξυγίανση και ανάπτυξη, εξέφρασαν οι δήμαρχοι των έξι Δήμων που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν όλοι μαζί χθες στα γραφεία της Διοίκησης ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του ΔΣ του νεκροταφείου, Δήμου Σταματάτου.

Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι όλοι οι δήμαρχοι των Δήμων που μετέχουν στον Διαδημοτικό Σύνδεσμο, συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, ενώ συζήτησαν τις ενέργειες που έχει προγραμματίσει για τη συνέχεια η Διοίκηση και συμφώνησαν να τις στηρίξουν και να βοηθήσουν όπου μπορούν για να επιτευχθούν οι στόχοι της.

Το πιο σημαντικό στοιχείο από όσα ανέφερε ο Δήμος Σταματάτος, είναι το ότι το νεκροταφείο απαλλάχθηκε από τα βαρίδια του παρελθόντος και μπορεί πλέον να προγραμματίζει, να σχεδιάζει και να ελπίζει πως μπορεί επιτέλους να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ο Δήμος Σταματάτος λίγες ώρες μετά την σύσκεψη με τους έξι δημάρχους μίλησε αποκλειστικά στο Κανάλι Ένα 90,4, στον Νίκο Παρασκευά και την Κωνσταντίνα Πετούση και ανέλυσε τα σχέδιά του για το νεκροταφείο, όπως τα είπε στους έξι δημάρχους, τον Γιάννη Μώραλη του Πειραιά, τον Γιώργο Ιωακειμίδη της Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, τον Νίκο Χουρσαλά του Κορυδαλλού, τον Χρήστο Βρεττάκο του Κερατσινίου – Δραπετσώνας, τον Γιάννη Λαγουδάκη του Περάματος και τον Ανδρέα Ευθυμίου του Μοσχάτου – Ταύρου.

Όπως είπε, με πρωτοβουλία του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, η Διοίκηση έκανε τις ανάλογες νομικές ενέργειες και κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου που με διάφορα δικονομικά μέσα, όπως π.χ. ασφαλιστικά μέτρα, είχε δέσει χειροπόδαρα τον Σύνδεσμο, είχε κατασχέσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και του είχε προκαλέσει οικονομική ασφυξία.

Όλα αυτά όμως τώρα ξεπεράστηκαν, τα περισσότερα δικαστήρια κερδήθηκαν και μένει πλέον μια τυπική πλέον εκδίκαση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο ΣΤΕ ,για να ολοκληρωθεί με επιτυχία όλη αυτή η περιπέτεια.

Ο Σύνδεσμο ,τόνισε ο κ. Σταματάτος, δεν οφείλει πλέον πουθενά, έχει χρηματοληπτική δυνατότητα και μπορεί να σχεδιάσει με ασφάλεια την επόμενη μέρα. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ουσιαστική αναβάθμιση του νεκροταφείου, με πρώτο μέλημα την διατήρηση της καθαριότητας που ήδη έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, τον ευπρεπισμό του χώρου , την δημιουργία υποδομών για να διευκολύνονται οι επισκέπτες και την ενεργειακή του αυτονομία με την χρήση φωτοβολταϊκών και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όλο το έργο θα στοιχίσει ένα εκατ. ευρώ και θα το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από εντατική προσπάθεια που έκανε η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Μία άλλη πτυχή του σχεδιασμού προβλέπει την ανάδειξη σημαντικών ταφικών μνημείων που υπάρχουν με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που επεξεργάζεται το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Υπάρχουν τάφοι, είπε ο κ. Σταματάτος, που αποτελούν εκπροσώπηση συγκεκριμένων σχολών γλυπτικής, όπως εκείνης της Τήνου, οι οποίοι αν αναδειχθούν θα δώσουν νέα ώθηση στο νεκροταφείο.

Επίσης ,συνέχισε ο Πρόεδρος του Κοιμητηρίου, προγραμματίζουμε την ίδρυση Ειδικού Γραφείου Διαχείρισης Πένθους ,το οποίο θα έχει αποστολή να απαλύνει τον πόνο εκείνων που χάνουν προσφιλείς τους ανθρώπους, να τους στηρίξει ψυχολογικά, να τους δώσει κουράγιο και να νοιώσουν ότι δεν βιώνουν μόνοι την τραγωδία τους αλλά υπάρχουν κάποιοι που είναι ταγμένοι να τους προσεγγίσουν με αγάπη και κατανόηση ώστε να ξεπεράσουν όσο γίνεται πιο ανώδυνα τις πρώτες κρίσιμες μέρες του πένθους.

Στο γραφείο αυτό θα υπηρετούν ψυχολόγοι ,κοινωνιολόγοι ,θεολόγοι και άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις επικοινωνίας και ανθρωπίνων σχέσεων, για να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το Κοιμητήριο του Σχιστού, κατέληξε ο κ. Σταματάτος ,τώρα μπαίνει σε τροχιά απογείωσης και σύντομα θα γίνει ένας ισχυρός οργανισμός,

με εξαιρετική παροχή υπηρεσιών, που θα είναι το καύχημα των Δήμων που μετέχουν στη συγκρότηση και τη λειτουργία του.

Νίκος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,