Όσοι δεν κάηκαν από τις φωτιές θα “καούν” από τους φόρους

Από τον Χάρη Παυλίδη

Τώρα που εξυφάνθηκε το σχέδιο της “συνωμοσία της φωτιάς” και όλοι επέστρεψαν στις παραλίες για να συνεχίσουν τα μπάνια τους (“και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα”) όπως λέει ο ποιητής, πλησιάζει μια άλλη δυστυχία “…κι από τους Έλληνας πολλοί θα λυπηθούν”.

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστίν, όσοι δεν κάηκαν από τις φωτιές θα “καούν” από τους φόρους. Σεπτέμβριος γαρ ο μήνας του “Ανοίξαμε και σας περιμένουμε”, μαζί με τις εξαγγελίες από τη ΔΕΘ. Διότι ως γνωστόν η δυστυχία να είσαι Έλληνας, όπως με πλήθος επιχειρημάτων πασχίζει να αποδείξει εδώ και δεκαετίες ο Νίκος Δήμου, είναι μια συνήθεια με την οποία μάθαμε να ζούμε. Η δυστυχία όμως να είσαι και Έλληνας και φορολογούμενος δεν συνηθίζεται.

Και αυτό δεν αφορά μόνο τους φόρους “αριστερών” φρονημάτων, αλλά και όσους “φιλελεύθερους” φόρους προηγήθηκαν. Στο μόνο που διαφέρουν οι μεν από τους δε είναι τα πολιτικά φρονήματα.

Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει αυτό που είχε πει ο Μπέρναρντ Σο: “Μια κυβέρνηση που ληστεύει τον Πέτρο, για να πληρώσει τον Παύλο μπορεί πάντα να υπολογίζει στην υποστήριξη του Παύλου”.  Αυτή είναι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ή τέλος πάντων αυτός ήταν ο στόχος της μέχρις ότου έγινε κι αυτή ιδιοκτήτρια Μνημονίου. Κατόπιν τούτου ληστεύει μετά φόρου τον Πέτρο και αντί να πληρώσει τον Παύλο παίρνει τα… κλοπιμαία και τα κάνει πρωτογενή πλεονάσματα.

Έτσι ο Πέτρος και ο Παύλος (μεγάλη η χάρη τους) τη κράζουν δημοσίως και όταν έρθει η ώρα θα αναζητήσουν τους επόμενους ώστε να εναποθέσουν τη δυστυχία τους.

Βέβαια σε όλα αυτά η κυβέρνηση απαντά ότι βλέπει χαρούμενους ανθρώπους που σπρώχνονται για να εξοφλήσουν τους φόρους τους, που βγαίνουν από τα μαγαζιά τους και τρέχουν να αγκαλιάσουν τον υπουργό που αύξησε τις εισφορές τους, αλλά και όλους εκείνους που οσονούπω θα κληθούν να πληρώσουν με το χαμόγελο στα χείλη επιπλέον φόρο στο τιμολόγιο κάποιας ΔΕΚΟ προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της “συνωμοσίας της φωτιάς”.

Όλα καλά και όλα ωραία αφού στην Ελλάδα τη “συνωμοσία των φόρων” πολλοί αγάπησαν τον… δεξιό φόρο ουδείς. Άλλωστε μόνο στην Ελλάδα οι φόροι υπόκεινται σε face control. Αν ο φόρος είναι “αριστερός” περνάει. Αν πάλι είναι “δεξιός” μένει εκτός, μέχρι να έρθει μια αριστερή κυβέρνηση και να τον περάσει προς χάριν του εθνικού συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ίσα βάρκα, ίσα νερά» ο προϋπολογισμός μετά από 20 έτη

Ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ετοιμάζεται να καταθέσει ελληνική Κυβέρνηση για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια: Η τρόικα στο προσχέδιο που της παρουσιάστηκε έδειξε ανοχή για την κατάθεσή του, σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχει «ανοίξει» ακόμη τα «χαρτιά» της. Με όλα τα «μέτωπα» ανοιχτά έπειτα από 5 ημέρες διαπραγματεύσεων με[…]

Περισσότερα »

Σήμερα οι υπογραφές για «διάσωση» της Μαρινόπουλος

Υπογραφές αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς οι προμηθευτές που συναίνεσαν για «κούρεμα στο μισό» καλούνται να επικυρώσουν τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ. Μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα «κουρέματος» των θέσεωνεργασίας των εργαζομένων. Το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *