Όσοι δεν κάηκαν από τις φωτιές θα “καούν” από τους φόρους

Από τον Χάρη Παυλίδη

Τώρα που εξυφάνθηκε το σχέδιο της “συνωμοσία της φωτιάς” και όλοι επέστρεψαν στις παραλίες για να συνεχίσουν τα μπάνια τους (“και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα”) όπως λέει ο ποιητής, πλησιάζει μια άλλη δυστυχία “…κι από τους Έλληνας πολλοί θα λυπηθούν”.

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστίν, όσοι δεν κάηκαν από τις φωτιές θα “καούν” από τους φόρους. Σεπτέμβριος γαρ ο μήνας του “Ανοίξαμε και σας περιμένουμε”, μαζί με τις εξαγγελίες από τη ΔΕΘ. Διότι ως γνωστόν η δυστυχία να είσαι Έλληνας, όπως με πλήθος επιχειρημάτων πασχίζει να αποδείξει εδώ και δεκαετίες ο Νίκος Δήμου, είναι μια συνήθεια με την οποία μάθαμε να ζούμε. Η δυστυχία όμως να είσαι και Έλληνας και φορολογούμενος δεν συνηθίζεται.

Και αυτό δεν αφορά μόνο τους φόρους “αριστερών” φρονημάτων, αλλά και όσους “φιλελεύθερους” φόρους προηγήθηκαν. Στο μόνο που διαφέρουν οι μεν από τους δε είναι τα πολιτικά φρονήματα.

Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει αυτό που είχε πει ο Μπέρναρντ Σο: “Μια κυβέρνηση που ληστεύει τον Πέτρο, για να πληρώσει τον Παύλο μπορεί πάντα να υπολογίζει στην υποστήριξη του Παύλου”.  Αυτή είναι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ή τέλος πάντων αυτός ήταν ο στόχος της μέχρις ότου έγινε κι αυτή ιδιοκτήτρια Μνημονίου. Κατόπιν τούτου ληστεύει μετά φόρου τον Πέτρο και αντί να πληρώσει τον Παύλο παίρνει τα… κλοπιμαία και τα κάνει πρωτογενή πλεονάσματα.

Έτσι ο Πέτρος και ο Παύλος (μεγάλη η χάρη τους) τη κράζουν δημοσίως και όταν έρθει η ώρα θα αναζητήσουν τους επόμενους ώστε να εναποθέσουν τη δυστυχία τους.

Βέβαια σε όλα αυτά η κυβέρνηση απαντά ότι βλέπει χαρούμενους ανθρώπους που σπρώχνονται για να εξοφλήσουν τους φόρους τους, που βγαίνουν από τα μαγαζιά τους και τρέχουν να αγκαλιάσουν τον υπουργό που αύξησε τις εισφορές τους, αλλά και όλους εκείνους που οσονούπω θα κληθούν να πληρώσουν με το χαμόγελο στα χείλη επιπλέον φόρο στο τιμολόγιο κάποιας ΔΕΚΟ προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της “συνωμοσίας της φωτιάς”.

Όλα καλά και όλα ωραία αφού στην Ελλάδα τη “συνωμοσία των φόρων” πολλοί αγάπησαν τον… δεξιό φόρο ουδείς. Άλλωστε μόνο στην Ελλάδα οι φόροι υπόκεινται σε face control. Αν ο φόρος είναι “αριστερός” περνάει. Αν πάλι είναι “δεξιός” μένει εκτός, μέχρι να έρθει μια αριστερή κυβέρνηση και να τον περάσει προς χάριν του εθνικού συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μαύρη Θάλασσα θα υποδέχεται πλοία 10.000 TEU

Η κατασκευή της προβλήτας ανοιχτής θαλάσσης στο τερματικό NUTEP στο λιμάνι Νοβοροσίσκ της Μαύρης Θάλασσας θα επιτρέψει για πρώτη φορά στη Ρωσία να προσφέρει όλο το χρόνο τακτικούς ελλιμενισμούς για τα πλοία μέχρι 10.000 TEU. Ο NUTEP, θυγατρικός της DeloPorts και αδελφή εταιρεία της μεταφορικής Ruscon, είναι ήδη ο μεγαλύτερος[…]

Περισσότερα »

Ουκρανία: Αύξηση 25% του τουριστικού ρεύματος προς Ελλάδα το 2018

του Νίκου Μπαρδούνια…. Αυξημένη κατά 25% αναμένεται για το 2018 η τουριστική κίνηση από την Ουκρανία προς την Ελλάδα όπως προέκυψε από τις συναντήσεις στελεχών του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Ουκρανίας UITT η οποία πραγματοποιήθηκε, προσφάτως, στο Κίεβο. Σύμφωνα με τα επίσημα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *