Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνταγή για λαχταριστή σπιτική σοκολατόπιτα

0 σχόλια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ


 
Μία συνταγή για σοκολατόπιτα παρουσίασε την Παρασκευή 5 Μαρτίου στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, ο γνωστός σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης.
 

Chocolate mocha tart
Υλικά για την κρέμα

490 γρ κρέμα γάλακτος
370 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
240 γρ σοκολάτα γάλακτος
20 γρ espresso cafe
 

Υλικά για την βάση

240 γρ πραλίνα φουντουκιού
150 γρ τριμμένη βάφλα

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση.
Μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις δύο σοκολάτες.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν και ομογενοποιηθεί το όλο μίγμα.
Τέλος προσθέτουμε το espresso και ομογενοποιούμε καλά.

Προκειμένου για την βάση

Ζεσταίνουμε ελαφρά την πραλίνα σε μπεν μαρί ( να μαλακώσει ) και στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη βάφλα.
Ομογενοποιούμε καλά και στρώνουμε σε ταψί.
Σερβίρουμε την κρέμα πάνω από την βάση και τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν η τάρτα παγώσει την τεμαχίζουμε σε 10 ίσα κομμάτια
Σερβίρουμε με την προσθήκη μιας μπάλας παγωτού βανίλιας.
Διακοσμούμε το πιάτο με κρύα σάλτσα φράουλας ή μανταρινιού.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε το επιδόρπιο με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,