Σύντομα η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στο Σχιστό

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στο Σχιστό, όπου από την δεκαετία του ’90 απορρίφθηκαν εκατομμύρια τόνοι ραδιενεργών αποβλήτων, μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Αφορμή η έγκριση της σχετικής αδειοδότησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατόπιν εξωδίκου διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Σύνδεσμος αλλά και της απορριπτικής απάντησης που έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. «Για απόλυτη δικαίωση του ΠΕΣΥΔΑΠ αλλά και για ευθύνες της Πολιτείας» έκανε λόγο ο κ. Γουρδομιχάλης.

Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι το ελληνικό δημόσιο έχει δαπανήσει τα τελευταία τριάμισι χρόνια το ποσό των 51,2 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή προστίμων για τους ΧΑΔΑ, οι οποίοι παραμένουν ενεργοί κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απονομή υποτροφιών σε σπουδαστές του ΙΕΚ Ξυνή

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο καθηγητής και Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Ξυνή» κ. Σοφοκλής Ξυνής, παρέδωσαν σε ειδική εκδήλωση, υποτροφίες σε τρεις  νέους Πειραιώτες, οι οποίες είναι προσφορά του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Ξυνή». Οι υποτροφίες είναι αξίας 6.000 ευρώ η κάθε μια, είναι διετούς φοίτησης, δόθηκαν με βάση[…]

Περισσότερα »

Το εξώφυλλο της Κοινωνικής (15/12/2016)

Mε κύριο θέμα από το αστυνομικό ρεπορτάζ  και τη σύλληψη πλαστογράφου στον Πειραιά  κυκλοφορεί το σημερινό φύλλο της Εφημερίδας “Κοινωνική” Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Γερμανικά ΜΜΕ: «Ένα όνομα διχάζει την Ελλάδα» – 20 Ιανουαρίου 2019 Μητσοτάκης: Aναζήτηση ευθυνών για όσα έγιναν στο Σύνταγμα –[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *