Σύντομα η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στο Σχιστό

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στο Σχιστό, όπου από την δεκαετία του ’90 απορρίφθηκαν εκατομμύρια τόνοι ραδιενεργών αποβλήτων, μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Αφορμή η έγκριση της σχετικής αδειοδότησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατόπιν εξωδίκου διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Σύνδεσμος αλλά και της απορριπτικής απάντησης που έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. «Για απόλυτη δικαίωση του ΠΕΣΥΔΑΠ αλλά και για ευθύνες της Πολιτείας» έκανε λόγο ο κ. Γουρδομιχάλης.

Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι το ελληνικό δημόσιο έχει δαπανήσει τα τελευταία τριάμισι χρόνια το ποσό των 51,2 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή προστίμων για τους ΧΑΔΑ, οι οποίοι παραμένουν ενεργοί κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το εξώφυλλο της Κοινωνικής (22/12/2016)

Mε ρεπορτάζ για τις οικογένειες που έχει στον Πειραιά πλήξει η κρίση κυκλοφορεί το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Κοινωνική Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Φάρμακα και τρόφιμα για εξαγωγές στη γαλλική αγορά – 14 Δεκεμβρίου 2019 Αυξάνονται τα θύματα από πλημμύρες στην Ελλάδα – 14[…]

Περισσότερα »

 Παραπέμπεται σε δίκη ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες. Μετά τον έλεγχο των περιουσιακών του δηλώσεων από την Αρχή καταπολέμησης βρώμικου χρήματος, ο οποίος διέτρεξε τα οικονομικά έτη από το 2007 έως και 2015[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *