Σύντομα η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στο Σχιστό

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στο Σχιστό, όπου από την δεκαετία του ’90 απορρίφθηκαν εκατομμύρια τόνοι ραδιενεργών αποβλήτων, μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Αφορμή η έγκριση της σχετικής αδειοδότησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατόπιν εξωδίκου διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Σύνδεσμος αλλά και της απορριπτικής απάντησης που έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. «Για απόλυτη δικαίωση του ΠΕΣΥΔΑΠ αλλά και για ευθύνες της Πολιτείας» έκανε λόγο ο κ. Γουρδομιχάλης.

Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι το ελληνικό δημόσιο έχει δαπανήσει τα τελευταία τριάμισι χρόνια το ποσό των 51,2 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή προστίμων για τους ΧΑΔΑ, οι οποίοι παραμένουν ενεργοί κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελπίδα Παντελάκη για τους υποψήφιους Δημάρχους

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Ριζοσπάστης η υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη αναφέρθηκε στους συνυποψήφιους της Δημάρχους τονίζοντας ότι: “Καμία σχέση δεν έχουν με τον κόσμο της βιοπάλης και του αγώνα για επιβίωση. Δικός τους κόσμος είναι το κοινό τους όραμα για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Διαφέρουν[…]

Περισσότερα »

Συνάντηση εκπροσώπων των Δημοτικών ΜΜΕ με την ηγεσία του ΥΠΕΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΕ των Δημοτικών ΜΜΕ, αποτελούμενη από τους Μιχάλη Κυριακίδη (Αθήνα 9.84), Στέλιου Μπρατσόλη (Κανάλι 1, Πειραιάς) και του νομικού συμβούλου του Αθήνα 9.84, Γιάννη Γαβριηλίδη, με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον σύμβουλό του Στάθη Σταυριανίδη. Στη συνάντηση ενημερώθηκε ο υφυπουργός[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *