ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για το -21% από τη ΝΔ σε δημοσκόπηση

Της Κατερίνας Πρίφτη 

Η νέα δημοσκόπηση της Marc που δείχνει αφενός τη ΝΔ να προηγείται σε πρόθεση ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ποσοστό της τάξεως του 21% που φαντάζει αγεφύρωτο αλλά και την παράλληλη (δημοσκοπική πάντα) συρρίκνωση των ποσοστών του κόμματος μπορεί να σοκάρει την Κουμουνδούρου αλλά το εάν και κατά πόσο αποτελεί έκπληξη, είναι προς συζήτηση.

Μερικά από τα επιχειρήματα που ακούγονται, αφορούν το ποσοστό αναποφάσιστων και την πρόσκαιρη όπως υπολογίζουν αξιοποίηση από την κυβέρνηση της ΝΔ των καλών επιδόσεων- μέχρι τώρα τουλάχιστον- της χώρας στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Γεγονός ωστόσο αποτελεί η τάση διαρροής ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, όπως επίσης και ότι το κόμμα δυσκολεύεται να βγει στην επιφάνεια κάτι στο οποίο βέβαια έπαιξε κεντρικό ρόλο η πανδημία η οποία ακύρωσε τους σχεδιασμούς του κόμματος για την μεγάλη εξόρμηση και την διαδικασία της διεύρυνσης.

Αυτό στο καθαρά πρακτικό σκέλος. Στο κομμάτι της αντιπολιτευτικής τακτικής, επίσης οι μέχρι τώρα επιτυχίες της κυβέρνησης περιόρισαν τις δυνατότητες ελιγμού του κόμματος ενός και η φθορά με τις υποθέσεις Παππά και Παπαγγελόπουλου θα πρέπει να συνυπολογιστούν.

Ακόμη και έτσι όμως, και εάν υποτεθεί πως όλα τα παραπάνω μπορεί να έχουν περάσει και «ξεθωριάσει» μέχρι τον Σεπτέμβριο, αποτελεί επίσης γεγονός πως το κόμμα βρίσκεται ακόμη σε με βαθεία και παρατεταμένη χρονικά, φάση αναζήτησης νέους αντιπολιτευτικού λόγου, ανασυγκρότησης, επαναπροσδιορισμού και αναζήτησης νέων συμμάχων κυρίως στη βάση όσο όμως και στην κορυφή.

Αναμφίβολα, δεδομένου ότι έρχεται ένας πολύς δύσκολος χειμώνας στον τομέα της οικονομίας και της εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως θα έχει ενδεχομένως τη δυνατότητα να κάνει ένα comeback.

Αφενός εκτιμούν ότι τα περιθώρια της κυβέρνησης για θεραπευτικές για την οικονομία και την τομέα της εργασίας, πολιτικές θα είναι περιορισμένες και αφετέρου ποντάρουν και στο γεγονός πως η νεο-φιλελεύθερη λογική της ΝΔ την καθιστά δέσμια επιλογών μη δημοφιλών στα λαϊκά στρώματα ή και στα μικρομεσαία.

Από μόνο του όμως αυτό δεν αρκεί ενώ ένα μείζον ερώτημα αποτελεί και ο χρόνος των εκλογών και εάν ο χρόνος μέχρι τότε, επαρκεί για την αλλαγή του κλίματος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναγκαστικά, η Κουμουνδούρου θα πρέπει πάντως να περιμένει να έρθει το φθινόπωρο… εκτός εάν οι εξελίξεις προλάβουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατρούγκαλος: Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη χρηματοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ

Την έκπληξή του για τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για «τη δήθεν αιφνίδια κατάργηση του αγγελιοσήμου» εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το υπουργείο. «Από την αρχή», υπογράμμισε, «προσπαθήσαμε να σώσουμε το αγγελιόσημο ως έναν οιωνεί[…]

Περισσότερα »

Καταγγελία για προπηλακισμό εργαζόμενου από την Ζ. Κωνσταντοπούλου

Προπηλακισμό υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Αιδηψό από την πρόεδρο της βουλής καταγγέλλει υπάλληλος του ΟΤΕ με ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η φερόμενη ως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στην ιστοσελίδα iefimerida.grη Ζωή Κωνσταντοπούλου απαίτησε από τον υπάλληλο να της αλλάξει λάστιχο στο αυτοκίνητο ενώ απείλησε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *