ΣΥΡΙΖΑ: Σαφής τοποθέτηση σύντομα για τις ρυπογόνες βιομηχανίες Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Τις συναντήσεις με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των πολιτικών κομμάτων συνέχισε σήμερα Πέμπτη η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την τροπολογία σχετικά με τη μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από την πόλη.

Η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούμενη από τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών» Π. Διαλινάκη και τον αντιδήμαρχο Μ. Θεόδοτο, συναντήθηκε με τον διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Θεοχαρόπουλο.

Οι εκπρόσωποι του του Δήμου μετέφεραν και στον διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της πόλης για την άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών μέσα από τον οικιστικό ιστό. Παράλληλα ζήτησε τη σαφή θέση του κόμματός του για το ζήτημα, καθώς και την υιοθέτηση της σχετικής τροπολογίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συζήτηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Από την πλευρά ο Θ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι κατανοεί τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας για να μη συνεχίσει η πόλη να αποτελεί τον «φτωχό συγγενή» της Αττικής, δεχόμενη όλες τις οχλούσες δραστηριότητες της περιφέρειας.

Ταυτόχρονα ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί με σαφήνεια τις επόμενες ημέρες για το σημαντικό ζήτημα της άμεσης μετεγκατάστασης των ρυπογόνων βιομηχανιών από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, καθώς και για την τροπολογία του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θ. Δρίτσας: “Η ασφάλεια και η υγιεινή των εργαζομένων ζήτημα προτεραιότητας”

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας,  ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα που οργάνωσε το ‘ΠαμΠειραΐκόΔιαΔημοτικό Δίκτυο Προαγωγής Επαγγελμάτικής Υγείας’ υπό την αιγίδα του Τομέα Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Την ημερίδα, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας-Ρέντη, παρακολούθησαν εκατοντάδες[…]

Περισσότερα »

Σπ. Λάππας: Σχέδιο Πινοσέτ στο ασφαλιστικό προ των πυλών

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη περί ιδιωτικοποίησης και της κύριας σύνταξης πέραν της επικουρικής, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου ασφαλιστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *