ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρεωτική μείωση μισθών υπουργών και βουλευτών

Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσής τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο «δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό».

Η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει προς τη σύνοδο των προέδρων της Βουλής το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών.

Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά, «διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (γ.γ., ειδικούς γ.γ., προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ζητεί, τέλος, «και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους».

Απάντηση από τη Ν.Δ.

Σε απάντησή της, η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει πως «σε αυτές τις δύσκολες ώρες ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Αυτό είναι το μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε στους πολίτες.

Μια κίνηση συμβολική, με ρόλο παραδειγματικό, όταν γίνεται αντικείμενο πλειοδοσίας, έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται πως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έκανε γνωστό πως θα διαθέσει τον μισό μισθό της το επόμενο δίμηνο στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Σόιμπλε στο Βερολίνο

Η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κυριαρχεί στο σημερινό πρόγραμμα του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την επίσκεψή του στο Βερολίνο. Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *