Δ. Πειραιά: Συστήθηκαν οι επιτροπές για την κοινωνική ένταξη προσφύγων – μεταναστών

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων (ΣΕΜΠ)  συνεδρίασε σύσσωμο, με τη συμμετοχή των τακτικών αλλά και των συνδεδεμένων μελών του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΣΕΜΠ Δημήτρης Καρύδης, ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες Φιλίπ Λεκλέρκ  σχετικά με τις πρωτοβουλίες και την πορεία του προγράμματος ESTIA που υλοποιεί η ΚΟ.Δ.Ε.Π. στον Δήμο Πειραιά.

Τα μέλη του Συμβουλίου εκδήλωσαν τη μεγάλη ευαισθησία που τους διακατέχει ως προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και συμφώνησαν να χαράξουν κοινή γραμμή πλεύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ασυνόδευτα παιδιά, στις μονογονεϊκές οικογένειες και σε θέματα εκπαίδευσης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Για την καλύτερη δυνατή εκπλήρωση του έργου και την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν, υπήρξε καταμερισμός των τομέων ενασχόλησης σε συνάρτηση με τις αρμοδιότητες των μελών του Συμβουλίου.

Οι τομείς που δημιουργήθηκαν έχουν ως προτεραιότητα τις ανάγκες των μεταναστών και προσφύγων και σχηματίστηκαν οι ακόλουθες επιτροπές:

  • Κοινωνικής Ένταξης: Πασχαλίνα Καλαγιά – Καραμαλάκου, Χαρά Καραπιπερίδου, Στάθης Θειακούλης, Τζούλια Γκούφα
  • Δικαιωμάτων-Ασύλου: Βάνα Μελά, Σωτήρης Αλεξόπουλος
  • Πολιτισμού-Αθλητισμού: Ιωσήφ Βουράκης, Γρηγόρης Μόφορης
  • Παιδείας: Κων/νος Ζουρδός, Διονύσης Πατσόπουλος, Ελένη Μπάκα, Χαρά Καραπιπερίδου, Στάθης Θειακούλης
  • Διοίκησης: Χαραλαμπία Ζηλάκου
  • Υγείας: Νικήτας Κανάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ντροπή να μην έχει ο Πειραιάς το κολυμβητήριο που του αξίζει»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τίμησαν χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Πειραιώτες προπονητές της υδατοσφαίρισης, κ.κ. Δημήτρη Κραβαρίτη, για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος  Εφήβων και Γιώργο Μορφέση, για την κατάκτηση του ασημένιου Πανευρωπαϊκού μεταλλίου. Ο Δήμαρχος Πειραιά[…]

Περισσότερα »

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τους Δήμους Πειραιά και Αθήνας

Τους υποψήφιους για την περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Αθηναίων και Πειραιά ανακοίνωσε το ΚΚΕ.Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, για την Περιφέρεια Αττικής υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, 41 χρονών, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής από το 2014. Για το δήμο της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *