Συζητείται στη Βουλή η μη περικοπή των συντάξεων – Ψηφίζεται την Τρίτη

Με τη διαδικασία του επείγοντος πραγματοποιείται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη διάταξη για τη μη περικοπή των συντάξεων. 

«Ξεδιπλώνουμε το κουβάρι και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και μέσα στο δημοσιονομικό χώρο, μειώνουμε τους φόρους σας και επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους που η ίδια επέβαλλε.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο υφυπουργός ΕργασίαςΤάσος Πετρόπουλος υπεραμύνθηκε του επείγοντα χαρακτήρα συζήτησης και ψήφισης την ερχόμενη Τρίτη, λέγοντας πως είναι αυτονόητη η ανάγκη μιας ταχείας διεκπεραίωσης της νομοθετικής διαδικασίας, καθώς οι συντάξεις θα πρέπει να χορηγηθούν τις επόμενες ημέρες χωρίς τις περικοπές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν στο γεγονός ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται πλείστες άλλες διατάξεις με την Κατερίνα Παπανάτσιου να απαντά ότι υπάρχουν άρθρα φορολογικού ενδιαφέροντος και ζητήματα που πρέπει να λήξουν εντός του έτους.

Στη συζήτηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν πως με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια, ο δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς το μέτρο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς στο πλαίσιο του επανυπολογισμού των συντάξεων.

Σφοδρή ήταν η επίθεση από την αντιπολίτευση, που υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σήμερα πανηγυρίζει ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε προβεί σε απανωτές μειώσεις συντάξεων, καταργώντας το ΕΚΑΣ, αυξάνοντας εισφορές υγείας, μειώνοντας κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί με την ακρόαση των εμπλεκόμενων φορέων. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ

Ο Ιούλιος είναι πολύ μακριά, πρέπει να βρούμε συμφωνία εντός των ερχόμενων εβδομάδων, δήλωσε στο Bloomberg ο Πιέρ Μοσκοβισί. Απηύθυνε έκκληση για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων. Το ΔΝΤ είναι μέρος της συμφωνίας και πρέπει να παραμείνει, τόνισε. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιερ Μοσκοβισί, υποστήριξε πως δεν πρέπει οι συζητήσεις[…]

Περισσότερα »

Λίγες οι ελπίδες για συναίνεση στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Προσέρχονται -πλην ΚΚΕ- στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά δύσκολα δίνουν συναίνεση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από τις πρώτες αντιδράσεις τους μετά το αίτημα του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ΝΔ θα συμμετάσχει με τον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ δεν θα λάβει μέρος η Χρυσή Αυγή. Όπως[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *