Συζητείται στη Βουλή η μη περικοπή των συντάξεων – Ψηφίζεται την Τρίτη

Με τη διαδικασία του επείγοντος πραγματοποιείται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη διάταξη για τη μη περικοπή των συντάξεων. 

«Ξεδιπλώνουμε το κουβάρι και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και μέσα στο δημοσιονομικό χώρο, μειώνουμε τους φόρους σας και επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους που η ίδια επέβαλλε.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο υφυπουργός ΕργασίαςΤάσος Πετρόπουλος υπεραμύνθηκε του επείγοντα χαρακτήρα συζήτησης και ψήφισης την ερχόμενη Τρίτη, λέγοντας πως είναι αυτονόητη η ανάγκη μιας ταχείας διεκπεραίωσης της νομοθετικής διαδικασίας, καθώς οι συντάξεις θα πρέπει να χορηγηθούν τις επόμενες ημέρες χωρίς τις περικοπές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν στο γεγονός ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται πλείστες άλλες διατάξεις με την Κατερίνα Παπανάτσιου να απαντά ότι υπάρχουν άρθρα φορολογικού ενδιαφέροντος και ζητήματα που πρέπει να λήξουν εντός του έτους.

Στη συζήτηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν πως με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια, ο δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς το μέτρο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς στο πλαίσιο του επανυπολογισμού των συντάξεων.

Σφοδρή ήταν η επίθεση από την αντιπολίτευση, που υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σήμερα πανηγυρίζει ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε προβεί σε απανωτές μειώσεις συντάξεων, καταργώντας το ΕΚΑΣ, αυξάνοντας εισφορές υγείας, μειώνοντας κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί με την ακρόαση των εμπλεκόμενων φορέων. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Αθήνα ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς

Στην Αθήνα θα βρίσκεται Τρίτη και Τετάρτη ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ο κ. Νίμιτς θα έχει συνάντηση στη μία το μεσημέρι με τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ χθες είχε[…]

Περισσότερα »

Ο διμέτωπος καλά κρατεί στο ΠΑΣΟΚ

Φαίνεται ότι τους …βγαίνει ο διμέτωπος στο ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπου καταγράφει μεγαλύτερα ποσοστά από ό,τι στο παρελθόν, ενώ φλερτάρει με την τέταρτη και ενίοτε με την τρίτη θέση, πράγμα που αποτελεί και τον εκλογικό τους στόχο. Εξού και συνεχίζουν να εξαπολύουν πυρά τόσο προς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *