Συζητείται στη Βουλή η μη περικοπή των συντάξεων – Ψηφίζεται την Τρίτη

Με τη διαδικασία του επείγοντος πραγματοποιείται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη διάταξη για τη μη περικοπή των συντάξεων. 

«Ξεδιπλώνουμε το κουβάρι και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και μέσα στο δημοσιονομικό χώρο, μειώνουμε τους φόρους σας και επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους που η ίδια επέβαλλε.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο υφυπουργός ΕργασίαςΤάσος Πετρόπουλος υπεραμύνθηκε του επείγοντα χαρακτήρα συζήτησης και ψήφισης την ερχόμενη Τρίτη, λέγοντας πως είναι αυτονόητη η ανάγκη μιας ταχείας διεκπεραίωσης της νομοθετικής διαδικασίας, καθώς οι συντάξεις θα πρέπει να χορηγηθούν τις επόμενες ημέρες χωρίς τις περικοπές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν στο γεγονός ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται πλείστες άλλες διατάξεις με την Κατερίνα Παπανάτσιου να απαντά ότι υπάρχουν άρθρα φορολογικού ενδιαφέροντος και ζητήματα που πρέπει να λήξουν εντός του έτους.

Στη συζήτηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν πως με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια, ο δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς το μέτρο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς στο πλαίσιο του επανυπολογισμού των συντάξεων.

Σφοδρή ήταν η επίθεση από την αντιπολίτευση, που υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σήμερα πανηγυρίζει ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε προβεί σε απανωτές μειώσεις συντάξεων, καταργώντας το ΕΚΑΣ, αυξάνοντας εισφορές υγείας, μειώνοντας κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί με την ακρόαση των εμπλεκόμενων φορέων. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ζητά νέο Μνημόνιο

Με ιδιαίτερη αγωνία παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες στο ΠΑΣΟΚ. Εκτιμώντας ότι η «στροφή» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης έχει γίνει και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιζητηθεί μία λύση στο πλαίσιο του Eurogroup, στην Χαριλάου Τρικούπη ελπίζουν για το καλύτερο, χωρίς όμως να μπορούν να αποκλείσουν το αντίστροφο.[…]

Περισσότερα »

Π. Σκουρλέτης: «Nα πάμε το συντομότερο δυνατό σε εκλογές»

«Όποιος θέλει μπερδεύεται- τα πράγματα είναι απολύτως καθαρά. Υπάρχει ανάγκη να πάμε το συντομότερο δυνατό σε εκλογές, η παρούσα Βουλή δεν δικαιούται να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για τεχνητή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *