Τ. Αβραμίδης: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την μάχη για την πραγματική Αυτοδιοίκηση

Με δήλωση του -ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβούλιου Πειραιά Τάκης Αβραμίδης- για την σημερινή εκλογική διαδικασία στη ΠΕΔΑ μεταξύ άλλων τόνισε :

“Σήμερα θα δώσουμε την μάχη για την εκπροσώπηση του Πειραιά στα κορυφαία Αυτοδιοικητικά όργανα της χώρας στη ΠΕΔΑ και την ΚΕΔΕ .
Είναι αδιανόητο ο Πειραιάς το πρώτο λιμάνι της χώρας να μην Εκπροσωπείται σε αυτά. Είμαστε ακόμα έτοιμοι να δώσουμε την μάχη για το επόμενο οραματικό βήμα προς την πραγματική Αυτοδιοίκηση και την απομόνωση της κηδεμονίας του κεντρικού κράτους πάνω στους Δήμους, ώστε αυτοί να αποκτήσουν την διοικητική και οικονομική ανεξαρτησία που χρειάζονται για να επιτελούν αποτελεσματικά το προβλεπόμενο συνταγματικό τους καθήκον δηλαδή, την διαχείριση των τοπικών υποθέσεων και την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Και τέλος να αξιώσουμε την επαναφορά της καταστατικής θέσης των αιρετών στα Ευρωπαϊκά δεδομένα ,αίροντας κάθε εμπόδιο στην ελευθερία δράσης τους τόσο σε επίπεδο λειτουργικό, όσο και σε οικονομικό και νομικό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρ. Βρεττάκος: Απάντηση στα δημοσιεύματα για τις μονιμοποιήσεις

“Το πόρισμα του ΑΣΕΠ και οι διάλογοι του Δημοτικού Συμβουλίου του 2004 αποδεικνύουν ατράνταχτα ότι οι δυνάμεις των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης «έφτιαχναν πελατεία» εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων για δουλειά”. Aυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στο πόρισμα του[…]

Περισσότερα »

Ομάδα της Δράσης «Let΄s Do It Greece» στο Δήμο Πειραιά

O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε στο γραφείο του, με τους υπεύθυνους της Πανελλαδικής Δράσης «Let΄s Do It Greece».  Αντικείμενο της συνάντησης ήταν  η διοργάνωση της εθελοντικής  περιβαλλοντικής

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *