Τα 13 μέτρα για την καταπολέμηση σεξουαλικής βίας και διαφθοράς στα σπορ

Πλέγμα 13 πρωτοβουλιών, που θα εφαρμοστούν άμεσα στον αθλητισμό για τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, παρουσίασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η ηγεσία και οι φορείς του αθλητισμού οφείλουμε να προστατεύουμε τα παιδιά και τους νέους εντός του χώρου του αθλητισμού, εντός της αθλητικής οικογένειας! Οφείλουμε να τους διασφαλίσουμε ένα υγιές και ασφαλές αθλητικό περιβάλλον, που να συμβάλλει στην αθλητική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων και να θωρακίζει τις ολυμπιακές αξίες του αθλητισμού σε όλους τους χώρους, στο σύνολο της κοινωνίας» τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, προσθέτοντας ότι «ο αθλητισμός επηρεάζει θετικά συνολικά την κοινωνία. Αυτή την περίοδο, είδαμε, για μια ακόμη φορά, τη δύναμη της επιρροής του. Και για μια ακόμη φορά μας εμπνέει με τις αξίες του, για να δημιουργήσουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Και είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε»!

 

Ο κ. Αυγενάκης εξήγγειλε, σ’ αυτή την κατεύθυνση,τα εξής 13 μέτρα, που ορισμένα εξ αυτών έχουν ήδη δρομολογηθεί και τα υπόλοιπα προγραμματίζονται (η αναλυτική παρουσίασή τους στο κείμενο της ομιλίας του Υφυπουργού, που ακολουθεί):

 • Κέντρο Υποστήριξης Αθλητισμού (HelpDesk)
 • Αθλητικός Συνήγορος
 • Συμβουλευτική Γραμμή Υποστήριξης
 • Κώδικες Ακεραιότητας: (Κώδικας Δεοντολογίας, Πειθαρχικός Κώδικας)
 • Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών
 • Αθλητική Ψυχολογία
 • Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών
 • Μητρώο Αθλητικών Σωματείων
 • Μητρώο Προπονητών
 • Κλιμάκιο Ελέγχου Αθλητικών Φορέων
 • «ΧΙΛΩΝ» – Μετράμε, Αξιολογούμε, Βελτιώνουμε
 • Ψηφιακή Βίβλος 2020-2025
 • Καμπάνια (Σποτάκια – βιντεομηνύματα)

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κάλεσε όλη την αθλητική οικογένεια «να θέσουν σε εφαρμογή, από κοινού, τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αναχαίτιση και την οριστική εξαφάνιση των θλιβερών φαινομένων» υπογραμμίζοντας ότι «η βούληση είναι σαφής. Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα! Πολεμάμε κάθε μορφή κακοποίησης στον αθλητισμό!  Και λέμε: «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, μην ανέχεσαι».  Πλέον, πρέπει να φοβάται ο θύτης και όχι το θύμα! Δουλεύουμε όλοι μαζί για ένα νέο, φωτεινό, σύγχρονο, δίκαιο, διαφανές και δημοκρατικό αθλητικό οικοδόμημα»!

 

Αναλυτικά, η παρουσίαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ΕΔΩ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ο Ολυμπιακός μας συνώνυμο της δύναμης και της νίκης»

Το μήνυμα του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά, Βαγγέλη Μαρινάκη για τα 92 χρόνια Θρυλικής Ιστορίας: «O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συμπληρώνει 92 χρόνια θρυλικής ιστορίας και όλη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κοιτάζει με υπερηφάνεια την ερυθρόλευκη να κυματίζει στον πιο ψηλό ιστό. Τα ιδανικά που στέριωσαν[…]

Περισσότερα »

Νέα και ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό

Μία μεταγραφή, μία ανανέωση και μία …επίσκεψη ανακοίνωσε σήμερα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν την Κατερίνα Μπαρτόνοβα για την ομάδα μπάσκετ γυναικών, ανανέωσαν τον πολίστα Κυριάκο Ποντικέα και στην Πλατεία Αλεξάνδρας βρέθηκε ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ. Αναλυτικά: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον διεθνή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *