Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα…απόνερα του Δημοτικού Συμβουλίου

0 σχόλια ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

@ Ο χώρος δίπλα από το πάρκινγκ του Δήμου απέναντι από το ΝΟΕ στο Μικρολίμανο, τον οποίον ο Δήμος θέλει να αξιοποιήσει ως παρκινγκ για να αυξήσει την χωρητικότητα του ήδη υπάρχοντος,με την διαμόρφωση βέβαια πεζοδρομίων ,καθαρισμό και ευθέτιση του οικοπέδου κλπ,τελικά δεν ανήκει στον Πειραιά αλλά μπορεί να τον θεωρεί…δικό του.Η απορία στον γρίφο αυτό λύθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αποκαλύφθηκε ότι χώρος ανήκε στο ΝΟΕ αλλά το 1967 περίπου,ο Δήμος τον είχε απαλλοτριώσει και τον είχε πάρει .Ο ΝΟΕ είχε προσφύγει αργότερα στην Δικαιοσύνη που έκρινε άκυρη την απαλλοτρίωση .Για να επιστραφεί όμως ο χώρος θα πρέπει ο ΝΟΕ να επιστρέψει τα χρήματα που είχε πάρει νομιμοτόκως,κάτι που δεν γίνεται γιατί το ποσόν είναι ιδιαίτερα υψηλό και ο Όμιλος δεν το έχει και θεωρείται απίθανο να το βρει. Κατά συνέπεια ο χώρος παραμένει στον Δήμο Πειραιά που μπορεί να τον αξιοποιήσει όπως θέλει.

@ Η γραφειοκρατία που ταλανίζει την δημόσια διοίκηση είναι η αιτία που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το γήπεδο στη Θηβών, στον χώρο των πρώην ΚΤΕΛ,το οποίο περιμένουν ως …μάνα εξ ουρανού τα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία. Το γήπεδο δεν έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα γιατί την κατασκευή του δεν θα την χρεωθεί ο Δήμος αλλά θα είναι δωρεά του Ολυμπιακού.

@ Το Σκοπευτήριο που ήταν από τις πρώτες εξαγγελίες του Δημάρχου εν όψει της δεύτερης θητείας του,καθυστερεί…..λόγω των Δικαστηρίων. Γιατί το έργο είχε δεσμευθεί να το κάνει η Dimant, η εταιρεία που έχει αναλάβει τον Πύργο, και μάλιστα σε δικό της χώρο.Για τον λόγο αυτό μάλιστα είχε εξαγοράσει το παλιό εργοστάσιο Δασκαλάκη δίπλα από το Παπαστρατειο. Όμως η εταιρεία μπήκε στον διαγωνισμό για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προσφέροντας ακριβώς αυτό το ακίνητο.Οπότε αν της κατακυρωθεί ο διαγωνισμός ,θα γίνουν στο χώρο αυτό τα Δικαστήρια και δεν θα γίνει Σκοπευτήριο. Στην περίπτωση αυτή βέβαια το Σκοπευτήριο θα γίνει σε άλλο χώρο πάλι με έξοδα της εταιρείας. Θα πρέπει όμως πρώτα να βρεθεί ο χώρος….

@ Στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπάρχει πρόβλεψη για την χρηματοδότηση της μελέτης για την μεταφορά του παζαριού από την Ιπποδαμείας στην οδό Αγίου Φιλίππου στα Καμινια. Αν και η μεταφορά…σέρνεται γύρω στα δυόμισι χρόνια,αντιδράσεις υπάρχουν ακόμα στα Καμίνια .Δεν έχουν καταλαγιάσει δηλαδή.Και όπως λένε οι διαμένοντες κοντά στην Αγίου Φιλίππου είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στα άκρα.Για να δούμε….

@ Εκει κάπου στο Σχιστό…πελαγοδρομεί το γήπεδο του Εθνικού. Ενώ είχαν γίνει πάλι συζητήσεις και είχε συναντηθεί ο Δήμαρχος με τους παράγοντες του συλλόγου για να προχωρήσει η υπόθεση,ήρθαν οι δασικοί χάρτες και χαρακτήρισαν την περιοχή δασική έκταση, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να χτιστεί τίποτα. Βέβαια ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να κάνει τα πάντα για να αποχαρακτηρισθεί το σημείο και να γίνει το γήπεδο, όπως προβλεπόταν από τους σχεδιασμούς που υπήρχαν και βάσει των οποίων μάλιστα είχε επιτευχθεί σημαντική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για να αρχίσουν τα έργα,αλλά σίγουρα θα απαιτηθεί χρόνος.Γι αυτό έγιναν επαφές με τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη ώστε να παραχωρηθεί στον Εθνικό για 2 χρόνια το γήπεδο στο ΣΕΦ. Συζητείται ακόμα η επιστροφή της ομάδας στο Ελληνικό όπου έπαιζε παλαιότερα, αν και αυτό δεν είναι πλέον εύκολο δεδομένου ότι έχουν ξεκινήσει τα έργα της ανάπλασης.Υπάρχει πάντως κινητικότητα στο θέμα.Για να δούμε που θα μας βγάλει….

@ Νέο κονδύλι ύψους 14 εκατ.ευρώ διασφάλισε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης των Καμινιών.Η κλιματική αλλαγή και οι τελευταίες θεομηνίες που όσο πάνε και πυκνώνουν,άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και οι σχετικές μελέτες χρηματοδοτούνται άμεσα.Με παρόμοιες διαδικασίες διασφαλίσθηκε και η χρηματοδότηση αντίστοιχου έργου στην Ακτή Μιαούλη.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:,