Τα προσφυγόπουλα σε Κω και Σάμο ξεκίνησαν το σχολείο

Το 3ο δημοτικό σχολείο στο Βαθύ της Σάμου, καλωσόρισε χθες τα προσφυγόπουλα από το τοπικό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στην απογευματινή τάξη ΔΥΕΠ.   Όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν τα πρώτα παιδιά με συγκίνηση και ενθουσιασμό, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλα δημοτικά και γυμνάσια του νησιού.

Την προηγούμενη εβδομάδα λειτούργησαν οι πρώτες απογευματινές τάξεις στο δημοτικό και γυμνάσιο Ζηπαρίου για τα παιδιά του ΚΥΤ της Κω.   Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, στα δύο νησιά, τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε διαμερίσματα παρακολουθούν το πρωϊνό δημόσιο σχολείο με τάξεις υποδοχής.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, λειτουργούν επίσης νηπιαγωγεία εντός των δύο ΚΥΤ των νησιών.   Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων και στα δύο νησιά έχουν καλωσορίσει τα προσφυγόπουλα με δώρα και ζωγραφιές.   «Η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων έχει κατακτηθεί σαν αντίληψη, και γίνεται πράξη κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση της πολιτείας, τη στήριξη και έμπνευση των εκπαιδευτικών, τη συμπαράσταση των γονέων», σχολίασε το υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο σπίτι γιάφκα στην Ανάβυσσο εντόπισε η ΕΛΑΣ

Ένα νέο σπίτι στην Ανάβυσσο, που ανήκε στην ομάδα ληστών του Διστόμου, εντόπισαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με πληροφορίες το σπίτι φέρεται να είχε νοικιάσει ο Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος αυτοκτόνησε κατά την έφοδο της Αστυνομίας στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, έξω από το Βόλο. Έως τώρα δεν υπάρχουν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *