Τα συμπτώματα του αρρωστημένου έρωτα

Γράφει η Μαΐρα

Καταρχήν ο έρωτας προυποθέτει προσμονή, ζήλια, αισιοδοξία, χαρά καβγαδάκια, αυπνίες κ.α..  Όταν όμως τα παραπάνω συμπρώματα ξεπερνούν τα όρια του φυσιολογικού, τότε μιλάμε για αρρωστημένο έρωτα. 

Αυτός ο έρωτας, προκαλεί κατά κανόνα εξαντλητικό πόνο.  Συνήθως δημιουργείται από άτομα που έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ώστε είτε να νιώθουν θύματα, είτε να νιώθουν θύτες, μέσα στην σχέση.

  Τα συμπτώματα του αρρωστημένου έρωτα είναι:

  • Έντονοι καβγάδες με προσβλητικό ύφος, αποσκοπώντας να μειώσουν τον άλλον.
  • Έντονη ζήλια, φτάνοντας τα όρια της κατασκοπείας.
  • Καθημερινές συναντήσεις με απαιτητικό χαρακτήρα, που εάν δεν πραγματοποιηθούν τότε ξεσπούν καβγάδες σε σημείο χωρισμού.
  • Επαναλαμβανόμενα μηνύματα ή τηλέφωνα με ύφος ανακριτικό.

Συνήθως, αυτά τα άτομα δεν επιθυμούν να χωρίσουν ή εάν χωρίσουν, δημιουργούν και πάλι μια σχέση, εξάρτησης-εξαρτημένου!

πηγή: maira.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλανητικό Δελτίο για όλα τα ζώδια… Έως τις 18 Ιουλίου

Από τον Αστρολόγο Ιωάννη Μπαρδόπουλο… Για την Δευτέρα 14/7, η Σελήνη είναι για δεύτερη μέρα στο ζώδιο του Υδροχόου, στις 3:14 ο Άρης έχει συμπορευση με τον Β. Δεσμό της Σελήνης, μια πολύ καλή βράδια για καλές εντυπώσεις που αφήνουν γλύκες αναμνήσεις ή και όνειρα. Αν σκεφτούμε ότι στις 8:07[…]

Περισσότερα »

Αξέχαστες βουτιές και… ηλιοθεραπεία στις πλαζ της Αττικής

Της Βαρβάρας Βαγιανού… Το καλοκαίρι έφτασε και δεν είναι λίγοι αυτοί που μένουν στην Αθήνα και τον Αύγουστο, είτε λόγω δουλειάς , είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών. Τι κι αν βρίσκεστε ακόμα στην Αθήνα ή θα μείνετε όλο το καλοκαίρι εδώ αυτό δεν πρέπει καθόλου να σας πτοεί καθώς εμείς σας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *