Τα Τρίκαλα πρωτοπορούν (ξανά)… Νέα λεωφορεία χωρίς οδηγό!

Του Συμεών Κ. Πεϊμανίδη

Πέντε χρόνια μετά τις πειραματικές διαδρομές τους, τα λεωφορεία χωρίς οδηγό επιστρέφουν στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, µε σκοπό αυτήν τη φορά να μείνουν και να πραγματοποιούν σε μόνιµη βάση δρομολόγια αστικών συγκοινωνιών.

Με την απορρόφηση ενός νέου κονδυλίου της Ε.Ε, ο δήμος Τρικαίων θα εκμισθώσει ή θα αγοράσει –ανάλογα με το ύψος του κονδυλίου που θα καρπωθεί ο δήμος- 2 νέα λεωφορεία χωρίς οδηγό, τα οποία θα βγουν στον δρόμο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Για την Θεσσαλική πόλη τέτοιου τύπου λεωφορεία είναι ήδη γνώριμα. Για κατοίκους άλλων πόλεων κάτι τέτοιο θα ήταν βγαλμένο από το μέλλον όμως για τους κατοίκους των Τρικάλων είναι μια πραγματικότητα που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια πιλοτικά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος CityMobil2.

Το εγχείρημα αυτό αποδεικνύει στην πράξη ότι η ώρα της καινοτομίας για την αυτοδιοίκηση έφτασα και πρέπει όλοι με τη σειρά τους να «μπουν στον χορό». Τα Τρίκαλα, πρέπει να σημειωθεί, πως δεν αποτελούν φωτεινό παράδειγμα καινοτομίας και εξωστρέφειας μονάχα λόγω των λεωφορείων χωρίς οδηγό. Ο Δήμαρχος Τρικαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει προχωρήσει σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη (βλ. πρώτη άκαπνη πόλη στην Ελλάδα).

Μιλώντας στο κανάλι ένα, Ο Δ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην τελευταία «προσθήκη» στην ομολογουμένως μεγάλη καινοτόμο λίστα του Δήμου. Χαρακτηριστικά είπε πως η κίνηση των καινοτόμων λεωφορείων δεν θα εκτελείται σε ειδική λωρίδα, όπως γινόταν μέχρι πρότινος, αλλά μαζί με τα υπόλοιπα οχήματα, ενώ σημείωσε πως τα δύο νέα οχήματα θα συνδέουν το κέντρο της πόλης με τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα σκαριά η κλειστή αγορά του Πειραιά

Ολοκληρώθηκε η πολιτική συμφωνία για την δημιουργία της κλειστής αγοράς του Πειραιά, αποκάλυψε στο σταθμό μας και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά και Κ. Πετούση, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, υπογραμμίζοντας ότι, ένα όνειρο 23 ετών παίρνει σάρκα και οστά μετά από επίπονες διαδικασίες που διήρκησαν 3 χρόνια.[…]

Περισσότερα »

Ο Ιωσήφ Βουράκης στην Λαϊκή Αγορά Νέου Φαλήρου

Η συνεχής επαφή του Ιωσήφ Βουράκη με τον πειραϊκό λαό συνεχίζεται καθώς σήμερα ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά βρέθηκε στην λαϊκή αγορά του Νέου Φαλήρου. Ο Ιωσήφ Βουράκης συνομίλησε με καταναλωτές αλλά και εμπόρους. Ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει το εμπόριο αλλά και την χώρα γενικότερα,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *