Τα Τρίκαλα πρωτοπορούν (ξανά)… Νέα λεωφορεία χωρίς οδηγό!

Του Συμεών Κ. Πεϊμανίδη

Πέντε χρόνια μετά τις πειραματικές διαδρομές τους, τα λεωφορεία χωρίς οδηγό επιστρέφουν στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, µε σκοπό αυτήν τη φορά να μείνουν και να πραγματοποιούν σε μόνιµη βάση δρομολόγια αστικών συγκοινωνιών.

Με την απορρόφηση ενός νέου κονδυλίου της Ε.Ε, ο δήμος Τρικαίων θα εκμισθώσει ή θα αγοράσει –ανάλογα με το ύψος του κονδυλίου που θα καρπωθεί ο δήμος- 2 νέα λεωφορεία χωρίς οδηγό, τα οποία θα βγουν στον δρόμο στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Για την Θεσσαλική πόλη τέτοιου τύπου λεωφορεία είναι ήδη γνώριμα. Για κατοίκους άλλων πόλεων κάτι τέτοιο θα ήταν βγαλμένο από το μέλλον όμως για τους κατοίκους των Τρικάλων είναι μια πραγματικότητα που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια πιλοτικά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος CityMobil2.

Το εγχείρημα αυτό αποδεικνύει στην πράξη ότι η ώρα της καινοτομίας για την αυτοδιοίκηση έφτασα και πρέπει όλοι με τη σειρά τους να «μπουν στον χορό». Τα Τρίκαλα, πρέπει να σημειωθεί, πως δεν αποτελούν φωτεινό παράδειγμα καινοτομίας και εξωστρέφειας μονάχα λόγω των λεωφορείων χωρίς οδηγό. Ο Δήμαρχος Τρικαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει προχωρήσει σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη (βλ. πρώτη άκαπνη πόλη στην Ελλάδα).

Μιλώντας στο κανάλι ένα, Ο Δ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην τελευταία «προσθήκη» στην ομολογουμένως μεγάλη καινοτόμο λίστα του Δήμου. Χαρακτηριστικά είπε πως η κίνηση των καινοτόμων λεωφορείων δεν θα εκτελείται σε ειδική λωρίδα, όπως γινόταν μέχρι πρότινος, αλλά μαζί με τα υπόλοιπα οχήματα, ενώ σημείωσε πως τα δύο νέα οχήματα θα συνδέουν το κέντρο της πόλης με τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Προσλήψη 107 ατόμων για την αντιµετώπιση εποχικών αναγκών

O Δήμος Πειραιά ανακοινώνει την πρόσληψη 107 ατόµων µε σχέση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Ορισµένου Χρόνου διάρκειας δύο µηνών, για την αντιµετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών της ∆ιεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Αιτήσεις από 13/11 έως 22/11/2018 υποβάλλονται στο Γενικό πρωτόκολλο του Δήμου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 213 2022250, 256 & 556 Bio Latest Posts thpapan[…]

Περισσότερα »

Χ. Βρεττάκος: Αντριδράσεις για τις πρωτοβουλίες στα Λιπάσματα

Η δημοτική κίνηση πολιτών Κερατσινίου και Δραπετσώνας “Αλλός Δρόμος” και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, εν όψει της ανάληψης της δημοτικής αρχής το Σεπτέμβριο του 2014, δήλωαν με ανακοίνωσή τους  την κατηγορηματική τους αντίθεση στις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες γύρω από την περιοχή της πρώην λιμενοβιομηχανικής ζώνης (περιοχή Λιπασμάτων και την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *