Ταυτόχρονη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Νέα επίθεση, τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, επιμένοντας να οριοθετείται από τα δύο μεγάλα κόμματα και να επιμένει στην αυτόνομη πορεία του και την γραμμή Εθνικής Συνεννόησης. «Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και η ανάδειξή μας ως πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις, θα ανοίξει τον δρόμο για μία προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος», αναφέρεται στην χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, που δίνει το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής το επόμενο διάστημα. Στην ίδια απόφαση άλλωστε μιλούν για μία κυβέρνηση«κατώτερη των περιστάσεων», που «διχάζει τον λαό, οδηγεί σε άγονες πολιτικές συγκρούσεις και κατασκευάζει εχθρούς», ενώ καταλογίζουν στη ΝΔ ότι στρέφεται όλο και πιο δεξιά, επαναφέροντας όλες τις παραδοσιακές συντηρητικές και οπισθοδρομικές συνταγές στο προσκήνιο, «παίζοντας και αυτή το επικίνδυνο παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού».
Στην πραγματικότητα, έναν μήνα πριν από το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στις 16 – 18 Μαρτίου, στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν να μιλούν για οριοθέτηση του νέου φορέα από τη Συντήρηση, είτε αυτή προέρχεται από τα Δεξιά είτε από τα Αριστερά και να ανοίγουν ένα μεγάλο πλαίσιο καινοτόμων και πρωτοποριακών προτάσεων, απευθυνόμενοι πρωτίστως σε αυτούς που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση. «Αυτό πρέπει να τελειώσει», λένε, εστιάζοντας στην παροχή δυνατοτήτων και ευκαιριών σε όλους, μέσω του κοινωνικού κράτους και των τοπικών συνεργειών. Θυμίζουν εξάλλου την φιλοσοφία του Σχεδίου Ελλάδα, όπου αναλύονται αρκούντως οι τοπικές συνθήκες ανάπτυξης και παραγωγής και οι ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν μέσα από αυτές.
Κατά τα λοιπά, μιλούν για την ανάγκη τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν οριστεί στο 3,5% να μειωθούν στο 2%, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο όπου θα μπορεί να δράσει η χώρα, με μείωση των ασφαλιστικών και φορολογικών επιβαρύνσεων των πολιτών, με εκμετάλλευση της τεχνολογική ςπροόδου και των δυνατοτήτων που προσφέρει η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Έτσι,υποστηρίζουν ότι η χώρα θα αποκτήσει εργαζομένους υψηλών προσόντων και αμοιβώνκαι θα πετύχει σταδιακά την ανάσχεση του “brain drain”. Για όλα αυτά, υποστηρίζουν πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, τις οποίες και θα καταθέσουν εν είδει προγραμματικής πρότασης στους πολίτες, ζητώντας την εμπιστοσύνη τους.
Matrix24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλ. Τσίπρας: H Ελλάδα επέστρεψε

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα επέστρεψε» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε χαιρετισμό του στη δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του στο National Hellenic Museum. Απευθυνόμενος στους Έλληνες της ομογένειας ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ειδικά σήμερα που η Ελλάδα[…]

Περισσότερα »

 Τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» ελληνική κανονιοφόρο στα ανοικτά της Λέσβου

Συναγερμός στις 4 τα ξημερώματα στο Αιγαίο, όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο “ακούμπησε” με κανονιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού, ανοιχτά της Μυτιλήνης! Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Militaire.gr τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο Αρματωλός που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης. Μ΄ έναν ελιγμό έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο μας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *