Τεχνόπολη: «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας»

Επιστρέφει στην Αθήνα η έκθεση «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας».

Η καμπάνια αποτύπωσε και παρουσιάζει 100 επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να αναδείξει παράλληλα την συνάφεια με τα τάγματα εφόδου και της πρακτικές της Χρυσής Αυγής – Από την Παρασκευή 24/1 στην Τεχνόπολη, με ελεύθερη είσοδο.

Τον Μάρτιο του 2019, περισσότερα από 3.000 άτομα επισκέφθηκαν την πρώτη έκθεση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ομώνυμης καμπάνιας, δηλώνοντας με την παρουσία τους στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ότι η ρατσιστική βία μας αφορά όλες και όλους και δεν πρέπει να μένει στο σκοτάδι.

Η καμπάνια αποτύπωσε και παρουσιάζει 100 επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να αναδείξει παράλληλα την συνάφεια με τα τάγματα εφόδου και της πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Τελικός της σταθμός ήταν η δικαστική αίθουσα όπου σκιτσογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχεδίασαν τις απολογίες των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής,

Τόσο οι επιθέσεις όσο και οι απολογίες έχουν συμπεριληφθεί στο λεύκωμα «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος» και το οποίο θα μπορεί να προμηθευτεί το κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Όλα τα έσοδα του λευκώματος διατίθενται για την υποστήριξη των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»
Ώρες Κοινού Δευτέρα έως Παρασκευή: 14:00 – 22:00
Ώρες Κοινού Σάββατο – Κυριακή: 11:00 – 22:00

Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιβλίο… Στον ίσκιο του βασιλιά (Κλειδάριθμος)

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Οι φανατικοί αναγνώστες του πολυβραβευμένου για τα έργα του αλλά και για την προσφορά του στην αμερικανική λογοτεχνία, Στίβεν Κινγκ, έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *