Βιβλίο: “Το Τελεσίγραφο” του Άντερς Ντε λα Μοτ

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου

Πρόκειται για το δεύτερο αυτοτελές μυθιστόρημα του Αντερς Ντε Λα Μοτ, ένα περιπετειώδες θρίλερ με θέμα την κατάληψη της εξουσίας με κάθε θεμιτό η αθέμιτο μέσον. Ο συγγραφέας του βιβλίου, είναι πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας της Στοκχόλμης, ενώ για χρόνια εργαζόταν ως διευθυντής Ασφαλείας σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες Πληροφορικής του κόσμου!

Σήμερα, ο Άντρες, που ζει στην Σουηδία, συνεργάζεται με διεθνείς εταιρείες ως σύμβουλος ασφαλείας.

Το προηγούμενο βιβλίο του ήταν το “Σημειωματάριο,” μια περιπέτεια στα όρια του θρίλερ που επίσης διαδραματίζεται σ΄ έναν κόσμο σκοτεινό, γεμάτο μυστικά, προδοσίες και φονικό ανταγωνισμό, όπου τα πάντα είναι θεμιτά προκειμένου να αναλάβει κάποιος την εξουσία.

Στο “Τελεσίγραφο” (εκδ. Κλειδάριθμος, σελ. 520) όλα ξεκινούν όταν έξω από το συνεδριακό κέντρο του κυβερνώντος κόμματος της Σουηδίας, βρίσκεται ένα πτώμα τόσο κακοποιημένο, ώστε να μην αναγνωρίζονται τα στοιχεία του.

Την ίδια ώρα, ο αστυνόμος Ντάβιντ Σάρακ, υπεύθυνος των πληροφοριοδοτών της αστυνομίας της Στοκχόλμης, μετά από ένα βίαιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών που παραλίγο να τον στείλει στον τάφο, αναρρώνει σ΄ενα θεραπευτήριο μακριά από την Στοκχόλμη. Ξαφνικά, θα βρεθεί μπροστά σε μια παράξενη προσφορά.

Τα μυθιστορήματα του Αντερς Ντε λα Μοτ έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως το πρώτο του βιβλίο “Το Σημειωματάριο” της τριλογίας “Παιχνίδι”, είναι μπεστ σέλερ σε είκοσι χώρες, ενώ έχει χαρίσει στον Μοτ το πρώτο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα της Σουηδικής Ακαδημίας.

Την ίδια ώρα το βραβευμένο “Τελεσίγραφο” πρόκειται να μεταφερθεί στην μικρή οθόνη. Τα βιβλία του Αντερ Μοτ κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις “Κλειδάριθμος”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Τέχνη και τα Μαθηματικά στα Εκπαιδευτήρια Saint Paul – Δελασάλ

Το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων “Saint Paul – Δελασάλ”  παρουσιάζουν έκθεση με τίτλο «Τέχνη και Μαθηματικά», την Παρασκευή, 18 και το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016, στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης του Πειραιά. Οι μαθητές των τριών βαθμίδων συνεργάστηκαν σε ένα  βιωματικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί συμπλήρωμα[…]

Περισσότερα »

1ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Πειραιά (VIDEO)

Ο Δήμος Πειραιά στηρίζει τη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2017,  από την κινηματογραφική ομάδα NAIL . Στόχος είναι η έκφραση και η ανάδειξη νέων δημιουργών και η διεύρυνση του πολιτιστικού χαρακτήρα της πόλης του Πειραιά. 105[…]

Περισσότερα »