Τέλη κυκλοφορίας: Πότε θα αναρτηθούν στο taxisnet – Τι θα πληρώσουμε

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 αναμένεται να αναρτηθούν την επόμενη εβδομάδα στο taxisnet και οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν να τα πληρώσουν έως το τέλος του έτους.

Παρά τις εξαγγελίες για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση.

Το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 1,2 δισ. ευρώ και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης. Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάρτησης στο taxis και η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στον δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους.

Τα βήματα για την αναζήτηση των τελών είναι απλά και περιγράφονται ως εξής:
•Συμπληρώνω τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
•Συμπληρώνω τον αρ. κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
•Συμπληρώνω το έτος τελών κυκλοφορίας
•Επιλέγω «Αναζήτηση»
•Επιλέγω «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»
•Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο μέσω τραπεζικού συστήματος, είτε σε φυσικό κατάστημα (αλλά με προμήθεια υπέρ της τράπεζας) είτε στα εναλλακτικά τραπεζικά δίκτυα, όπως είναι το web banking και τα ΑΤΜ.
Matrix24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοκίνητα: Αυξήθηκαν 21% οι ταξινομήσεις τον Αύγουστο

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Αύγουστο 2015 υπήρξαν αυξημένες κατά +21,0% ως προς το μήνα Αύγουστο 2014. Συνολικά, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2015 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικώνείναιαυξημένες κατά +8,7%ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Η[…]

Περισσότερα »

Fiat Chrysler Automobiles: Το μέλλον επιφυλάσσει πολλά…

Το μέλλον του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά και κυρίως να μην αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, έπειτα και από τις ανακοινώσεις του Sergio Marchionne. Το πλάνο του ομίλου λοιπόν προβλέπει για τις μάρκες ξεχωριστά: FIAT: Περιμένουμε το 500X, την crossover έκδοση του 500, ενώ σε περίπου[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *