Τέλος τα δωρεάν φάρμακα για όσους λάμβαναν ΕΚΑΣ

Κανονικά θα πληρώνουν την συμμετοχή τους στα φάρμακα όσοι συνταξιούχοι λάμβαναν ΕΚΑΣ. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην απαλλαγή από την υποχρέωση συμμετοχής για αγορά φαρμάκων ορισμένες ομάδες πολιτών, μεταξύ των οποίων και στους συνταξιούχους που λάμβαναν ΕΚΑΣ.

Ωστόσο, από τις αρχές του έτους το ΕΚΑΣ καταργήθηκε και συνεπώς καταργείται και η συμμετοχή 0% που είχε προβλεφθεί για τα φάρμακα των δικαιούχων.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα συνταγογράφησης θα έπρεπε κανονικά από 1η Ιανουαρίου 2020 να έχουν τροποποιηθεί, ώστε να προκύπτει κανονικά το ποσοστό συμμετοχής για τα φάρμακα.

Όμως, στους περισσότερους ασφαλισμένους εμφανίζεται ακόμη στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης η δυνατότητα να μην πληρώνουν συμμετοχή. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει σύγχυση στους γιατρούς για το τι ακριβώς πρέπει να πράξουν.

Άγνωστο παραμένει εάν θα επανέλθει ρύθμιση για την απαλλαγή συμμετοχής συνταξιούχων από την αγορά φαρμάκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβέστες που ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν παγιδευμένα ζώα

Το έργο των πυροσβεστών, αναμφισβήτητα τις περισσότερες φορές είναι τεράστιο. Πέρα από τη μάχη με τις φλόγες, πολλές φορές η σωτηρία των έμβιων οργανισμών είναι συγκινητική. To boredpanda, συγκέντρωσε 15 εκπληκτικές φωτογραφίες, από στιγμές πυροσβεστών που έσωσαν τη ζωή παγιδευμένων ζώων. Ένας εθελοντής πυροσβέστης, δίνει σε κοάλα νερό, μετά από τη[…]

Περισσότερα »

Τόσκας: «Τραγελαφικό πολιτικό παραλήρημα» οι δηλώσεις Καμίνη

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη ΝίκουΤόσκα και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, έπειτα από τις δηλώσεις του τελευταίου στις οποίες κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να παραιτηθεί. Σε απάντησή του, ο κ. Τόσκας κατηγορεί τον κ. Καμίνη για «πολιτική υποκρισία» και «τραγελαφικό πολιτικό παραλήρημα», ενώ αφήνει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *