Τέσσερα νέα πλοία για την Carnival Corporation

Του Νίκου Μπαρδούνια….

Τέσσερα νέα κρουαζιερόπλοια πρόκειται να εντάξει στον στόλο του , εντός του 2019, ο μεγαλύτερος όμιλος κρουαζιέρας στον κόσμο, η Carnival Corporation. Τα νέα κρουαζιερόπλοια θα «ανήκουν» στην Carnival Cruise Line, στην Costa Cruises και στην Princess Cruises. Σημειώνεται ότι τα τέσσερα νέα κρουαζιερόπλοια αποτελούν μέρος της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου της Carnival Corporation με 20 νέα πλοία, τα οποία αναμένεται να παραληφθούν εντός της περιόδου 2019- 2025.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το προγραμματισμό, η Carnival Cruise Line πρόκειται να υποδεχθεί το νέο «Carnival Panorama» στις 11 Δεκεμβρίου 2019, το οποίο θα έχει ως home port το λιμένα του Long Beach, αποτελώντας το πρώτο πλοίο της εταιρείας τα τελευταία 20 χρόνια που θα διαθέτει home port στην Καλιφόρνια. Το «Carnival Panorama» θα έχει χωρητικότητα 133.500 τόνους και τη δυνατότητα να μεταφέρει 4.008 επιβάτες.

Η Costa Cruises, θα εντάξει στον στόλο της το κρουαζιερόπλοιο «Costa Venezia» αποτελώντας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας το οποίο θα προορίζεται για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς, μεταφέροντας 5.260 επιβάτες. Επίσης, στον στόλο της Costa Cruises θα ενταχθεί και το «Costa Smeralda», χωρητικότητας 182.700 τόνων, το οποίο θα αποτελεί το πρώτο πλοίο της εταιρείας που θα καταναλώνει ως καύσιμο LNG. Το «Costa Smeralda» θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου 2019 το παρθενικό του ταξίδι από το Αμβούργο.

Η Princess Cruises αναμένεται να καλωσορίσει το «Sky Princess», κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 143.700 τόνων και με δυνατότητα μεταφοράς 3.660 επιβατών, το οποίο θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Μεσόγειο.

 AIDA Cruises : Παρέλαβε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο κατανάλωσης LNG

Η AIDA Cruises, θυγατρική εταιρεία της Carnival Corporation, παρέλαβε από τα ναυπηγεία Meyer Werft το πρώτο στον κόσμο κρουαζιερόπλοιο κατανάλωσης LNG, το «AIDAnova».

Πριν την παράδοση του «AIDAnova» στην εταιρεία, το πλοίο είχε πραγματοποιήσει θαλάσσιες δοκιμές στην Β. Θάλασσα.
Το «AIDAnova» αποτελεί το πρώτο από τα τρία νέας γενιάς πλοία τα οποία θα ναυπηγηθούν για την AIDA Cruises.
Το νέο κρουαζιερόπλοιο έχει χωρητικότητα 183.900 τόνους, μήκος 337 μ., πλάτος 42 μ. και τη δυνατότητα να μεταφέρει 5.228 επιβάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερωτήματα από τρόικα για την εξαίρεση της Δραπετσώνας

Ερωτηματικά για την απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρεθεί τελικά από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ η παράκτια έκταση της Δραπετσώνας, εγείρει σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα. Την αφαίρεση της περιοχής των πρώην Λιπασμάτων από τη σύμβαση παραχώρησης για την πώληση του 51% του ΟΛΠ, ανακοίνωσε την Παρασκευή από το βήμα[…]

Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά

“Νεκρώνουν” για δεύτερη ημέρα τα εμπορικά λιμάνια όλης της χώρας καθώς συνεχίζεται η 48ωρη απεργία που αποφάσισαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας (ΟΦΕ) ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Οι λιμενεργάτες καλούν σε παλλιμενική συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.30 το πρωί,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *