Τέσσερα νέα πλοία για την Carnival Corporation

Του Νίκου Μπαρδούνια….

Τέσσερα νέα κρουαζιερόπλοια πρόκειται να εντάξει στον στόλο του , εντός του 2019, ο μεγαλύτερος όμιλος κρουαζιέρας στον κόσμο, η Carnival Corporation. Τα νέα κρουαζιερόπλοια θα «ανήκουν» στην Carnival Cruise Line, στην Costa Cruises και στην Princess Cruises. Σημειώνεται ότι τα τέσσερα νέα κρουαζιερόπλοια αποτελούν μέρος της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου της Carnival Corporation με 20 νέα πλοία, τα οποία αναμένεται να παραληφθούν εντός της περιόδου 2019- 2025.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το προγραμματισμό, η Carnival Cruise Line πρόκειται να υποδεχθεί το νέο «Carnival Panorama» στις 11 Δεκεμβρίου 2019, το οποίο θα έχει ως home port το λιμένα του Long Beach, αποτελώντας το πρώτο πλοίο της εταιρείας τα τελευταία 20 χρόνια που θα διαθέτει home port στην Καλιφόρνια. Το «Carnival Panorama» θα έχει χωρητικότητα 133.500 τόνους και τη δυνατότητα να μεταφέρει 4.008 επιβάτες.

Η Costa Cruises, θα εντάξει στον στόλο της το κρουαζιερόπλοιο «Costa Venezia» αποτελώντας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας το οποίο θα προορίζεται για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς, μεταφέροντας 5.260 επιβάτες. Επίσης, στον στόλο της Costa Cruises θα ενταχθεί και το «Costa Smeralda», χωρητικότητας 182.700 τόνων, το οποίο θα αποτελεί το πρώτο πλοίο της εταιρείας που θα καταναλώνει ως καύσιμο LNG. Το «Costa Smeralda» θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου 2019 το παρθενικό του ταξίδι από το Αμβούργο.

Η Princess Cruises αναμένεται να καλωσορίσει το «Sky Princess», κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 143.700 τόνων και με δυνατότητα μεταφοράς 3.660 επιβατών, το οποίο θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Μεσόγειο.

 AIDA Cruises : Παρέλαβε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο κατανάλωσης LNG

Η AIDA Cruises, θυγατρική εταιρεία της Carnival Corporation, παρέλαβε από τα ναυπηγεία Meyer Werft το πρώτο στον κόσμο κρουαζιερόπλοιο κατανάλωσης LNG, το «AIDAnova».

Πριν την παράδοση του «AIDAnova» στην εταιρεία, το πλοίο είχε πραγματοποιήσει θαλάσσιες δοκιμές στην Β. Θάλασσα.
Το «AIDAnova» αποτελεί το πρώτο από τα τρία νέας γενιάς πλοία τα οποία θα ναυπηγηθούν για την AIDA Cruises.
Το νέο κρουαζιερόπλοιο έχει χωρητικότητα 183.900 τόνους, μήκος 337 μ., πλάτος 42 μ. και τη δυνατότητα να μεταφέρει 5.228 επιβάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χτίζει λιμάνι 100 εκ. δολ. στο Μοντεβιδέο ο Π. Λασκαρίδης

Σε επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε υπερσύγχρονο λιμάνι στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης προχώρησε ο όμιλος Θανάση και Πάνου Λασκαρίδη από κοινού με επενδυτικό fund στο οποίο συμμετέχει και το αμερικανικό private equity Blackstone. Η κίνηση Λασκαρίδη πραγματοποιείται σε μια χώρα με την οποία έχει εδώ και χρόνια αναπτύξει σχέσεις[…]

Περισσότερα »

Hellenic Seaways: Νέο λιμάνι προσέγγισης για το πλοίο “ΑΡΙΑΔΝΗ”

Η Hellenic Seaways έκανε γνωστό με ανκοινωσή της ότι από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου προστίθεται εκτάκτως νέο λιμάνι προσέγγισης, τα Ψαρά, μια φορά την εβδομάδα στο δρομολόγιο Πειραιάς- Χίος – Μυτιλήνη  που ήδη εκτελεί το πλοίο “ΑΡΙΑΔΝΗ”. Στο πλαίσιο αυτό, το πλοίο θα αναχωρεί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *