Θ. Χρονόπουλος: Τυχόν θάνατος του Κουφοντίνα θα σημάνει νέο κύκλο εξτρεμισμού

 

 

 

«Από την ημέρα που άρχισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας οι επιθέσεις που έχουν γίνει σε ένδειξη συμπαράστασης του πολυϊσοβίτη έχουν ξεπεράσει τις 400», είπε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή ¨Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Όπως τόνισε «Το κυριότερο είναι να μην έχουμε θύμα κάποιον συμπολίτη μας», ενώ συνέστησε στους Έλληνες αστυνομικούς «αυτοσυγκράτηση, αυτοκυριαρχία και ετοιμότητα όλη την ώρα».

Στο ερώτημα αν στο πλαίσιο αυτή της «αυτοσυγκράτησης» οφείλεται και το γεγονός ότι δεν είδαμε συλλήψεις απάντησε ότι «το πρωτεύον είναι να μην υπάρχουν τραυματισμοί και απώλειες ζωών».

«Υπήρχαν κάποιες συλλήψεις στην Κρήτη, αλλά η αναλογικότητα δεν είναι ικανή ως προς τον αριθμό των επιθέσεων αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε καταδρομικού τύπου επιθέσεις», σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος, παραθέτοντας ότι το εύρος των στόχων έχει μεγαλώσει και είναι δύσκολο να καλυφθεί.

Στο παρελθόν έχουμε συλλάβει άτομα σε ανύποπτο χρόνο, συνεπώς το ότι δεν έγιναν ακόμα συλλήψεις δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.

Στο ερώτημα τι γεγονότα αναμένει η Αστυνομία αν πεθάνει ο Κουφοντίνας από την απεργία πείνας απάντησε ότι: «Δεν θέλουμε να γίνει κάτι τέτοιο. Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη κατάσταση, απ’ ότι έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και από ότι διαφαίνεται από τις αντιδράσει που υπάρχουν από το μέχρι τώρα στάδιο. Τέτοια γεγονότα αποτελούν και μία έναρξη ενός νέου κύκλου εξτρεμισμού και στρατολόγηση ατόμων σε αυτόν τον χώρο, που μας έχουν οδηγήσει σε φαύλο κύκλο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένωση Ξενοδόχων: Δεν δικαιολογούν πανηγυρισμούς τα στοιχεία για τον τουρισμό στην Αθήνα

Τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση στην πρωτεύουσα δεν δικαιολογούν πανηγυρισμούς, όπως αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού. Παρά την αύξηση της τουριστικής κίνησης, οι τιμές παραμένουν χαμηλές, ενώ και η ικανοποίηση των επισκεπτών μειώνεται. Σύμφωνα με τα μηνιαία δελτία ΕΞΑΑΑ και GBR Consulting και τα στοιχεία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *