Θ. Φωτίου: Οι όποιες μειώσεις στα επιδόματα θα αντιμετωπιστούν εντός του 2018

Εντός του 2018 θα αντιμετωπιστούν οι μειώσεις που θα προκύψουν από τις αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα, ενώ δεν επίκειται κάποια τροποποίηση στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μετά το τέλος συνάντησης που έγινε στη Βουλή με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

«Κάνουμε μια πολύ μεγάλη θεσμική αλλαγή για τα οικογενειακά επιδόματα. Από τις 800.000 οικογένειες που λαμβάνουν επιδόματα, οι 738.000 οικογένειες θα δουν αυξήσεις. Κάποιοι θα δουν μειώσεις. Αυτές τις μειώσεις εμείς θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στη χρονιά, γιατί η κυβέρνησή μας σκοπεύει το 2018 να το αφιερώσει στις πολιτικές για το παιδί» δήλωσε.

Ανέφερε πως την ενδιαφέρει να υπάρξει μια ηρεμία καθώς όπως είπε «κάποιοι δημιουργούν ένα αίσθημα καταστροφολογίας και ανησυχούν τους πολύτεκνους. Είναι πολύ λάθος αυτή η τακτική που κάποιοι έχουν ακολουθήσει, διότι όπως είναι γνωστό, οι 50.000 από τους 100.000 τρίτεκνους και πολύτεκνους ωφελούνται σημαντικά».

Πρόσθεσε ότι «σε μια μεταρρύθμιση μπορεί να υπάρξουν και κάποιες απώλειες αλλά αυτές τις απώλειες θα τις αντιμετωπίσει η κυβέρνηση».

Η υπουργός είπε ότι με το νέο σύστημα που θα πληρώνει ανά δύο μήνες, όλοι οι ωφελούμενοι θα δουν πολύ γρήγορα τις αυξήσεις.

Σε ερώτηση αν επίκειται κάποια τροποποίηση στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου στην παρούσα φάση η κ. Φωτίου απάντησε αρνητικά. «Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο», ξεκαθάρισε.

Σε ερώτηση ποιο ήταν το κλίμα των συναντήσεων που έγιναν για το θέμα αυτό, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι η συνάντησή της ήταν με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Συμπλήρωσε πάντως ότι οι υπουργοί συζητούν και συναντούν τους βουλευτές όχι απαραιτήτως υπό το βλέμμα της δημοσιότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Έξυπνη η πρόταση ο Δημ. Αβραμόπουλος για την ΠτΔ “

Ο Κ. Τσιάρας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην εκπομπή ‘’Δύο Ρεπόρτερ’’ στο Κανάλι Ένα 90,4 FM, και στους δημοσιογράφους Νίκο Μπαρδούνια και Πέτρο Κασιμάτη, μεταξύ άλλων ανέφερε : Δημ. : Γίνεται πολύ κουβέντα για έναν άνθρωπο με τον οποίο είχατε και έχετε συνεργασία και αμοιβαία εμπιστοσύνη, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον σημερινό[…]

Περισσότερα »

Τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση επιδιώκει για λογαριασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Φώφη Γεννηματά που επιλέγει να μη διατυπώσει οροφή στον εκλογικό στόχο του φορέα. «Μόνο μια δυνατή Δημοκρατική Συμπαράταξη, μπορεί να προωθήσει το στόχο για εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή», δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία», κάνοντας λόγο για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *