Θ. Καράογλου στο Κανάλι Ένα: Eνδιαφέρον ΗΠΑ για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης – Καβάλας

Επιμέλεια Κ. Πετούση

Τον σημαντικό γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Βόρεια Ελλάδα στην ενδοχώρα των Βαλκανίων με πρωτεύουσα οικονομικής ανάπτυξης την Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» με τον Νίκο Μπαρδούνια, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στον απόηχο της επίσκεψης του Αμερικάνου Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Εκτίμησε, ότι η παρουσία σημαντικών αξιωματούχων στην χώρα μας αλλά και τα εν εξελίξει έργα σε συνδυασμό με τα έργα που πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν, εκπέμπουν το μήνυμα του έντονου ενδιαφέροντος που έχουν οι ΗΠΑ για την συμπρωτεύουσα.  Επισήμανε δε ,ότι έργα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 20 με 30 χρόνια, πλέον υπό την ιδιωτική διαχείριση προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, τόνισε, ότι η βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης (φωτό) και της Καβάλας, ενώ παρατάθηκαν οι ημερομηνίες για την υποβολή των σχετικών προτάσεων, έως τις 16 και 23 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Όπως εξήγησε ο κ. Καράογλου το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα δύο λιμάνια, συνδυάζεται με τις δεξαμενές υπόγειας τοποθέτησης –αποθήκευσης φυσικού αερίου, γεγονός που θα καταστήσει την περιοχή σταυροδρόμι αγωγών ενέργειας φυσικού αερίου, συνδυαστικά με άλλους αγωγούς που υπάρχουν, οι οποίοι θα διακλαδώνονται μέσα από την Μακεδονία και την Θράκη για να καταλήξουν στην Βαλκανική και την Ευρώπη.

«Εξασφαλίζεται και από εθνικής πλευράς ο χώρος, ενώ η παρουσία των ΗΠΑ με ισχυρή βάση στην  Αλεξανδρούπολη θα είναι ένα κομβικό γεγονός» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό το Χ.Α. σε όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας

Κλειστό θα παραμείνει το χρηματιστήριο καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της τραπεζικής αργίας, ανακοινώνει επίσημα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε: α) να παραμείνει κλειστή, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της τραπεζικής αργίας σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της[…]

Περισσότερα »

Τσίπρας – Προβόπουλος: Συζήτησαν για το τραπεζικό σύστημα

Η διασφάλιση κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον τέως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κύκλους της Κουμουνδούρου, κάλεσε τον κ. Προβόπουλο προκειμένου να συζητήσει μαζί του τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *