Θ. Τζήμερος στο Κανάλι Ένα: Κίνητρο στους μετανάστες τα κοινωνικά επιδόματα

Ο πρόεδρος του συνδυασμού «Δημιουργία!Ξανά» και νυν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Θάνος Τζήμερος ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Ξυπνήστε» και του Ίωνα Κεχαγιόγλου, στο Κανάλι Ένα 90,4.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζήμερος υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υιοθετούσε το νόμο που λέει ότι αν μπεις παράνομα από μια μη όμορη χώρα δεν έχεις το δικαίωμα να καταθέσεις αίτηση ασύλου, «τότε πολλά θα ήταν διαφορετικά, οι ροές θα κόβονταν μαχαίρι».

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, ο κ. Τζήμερος εξέφρασε την άποψη ότι ο πρόβλημα δεν είναι εκείνοι που μπήκαν στην χώρα μας αλλά το κίνητρο που οδηγεί τους υπόλοιπους να έρχονται στην Ελλάδα.

«Το κίνητρο μπορεί να είναι η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής ή το «ξεκοκάλισμα» των κοινωνικών επιδομάτων της Ευρώπης, ή η άλωση της Ευρώπης εκ των έσω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Ερωτηθείς  για το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Τζήμερος  υποστήριξε ότι αν η περιφέρεια δεν υποχρεώσει τους δήμους να πετύχουν συγκεκριμένους στόχους , βάζοντας πρόστιμα τα οποία θα πληρώνει ο δήμαρχος και όχι οι δημότες, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο, ο πολίτης θα πρέπει να αμείβεται για την σωστή ανακύκλωση και να τιμωρείται για την έλλειψη ανακύκλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη Μονή Πετράκη

Η οργάνωση «Αμετανόητοι Αναρχικοί» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο κτήριο της «Ιεράς Συνόδου», στη Μονή Πετράκη, στις 8 Αυγούστου. Στην προκήρυξή τους, η οποία δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, τονίζουν ότι η πράξη τους αποτελεί «απάντηση στο νέο κύμα κρατικής καταστολής». Η οργάνωση συνδέει την επίθεσή της με[…]

Περισσότερα »

Στ. Παναγούλης: Γιατί απέχω από την ψηφοφορία

Ωρα 20: 37 —- Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Στάθης Παναγούλης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Σετική επιστολή του πρωθυπουργού και προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ανέγνωσε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Νωρίτερα το www.kanaliena.gr  μετέδιδε : Απέχει από την ψηφοφορία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *