Θα εισαχθεί πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Θα εισαχθεί πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού;… Αυτό είναι από τα κεντρικά ζητήματα που θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών. Άλλα θέματα η παράδοση εμβολίων και ο συντονισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η διασφάλιση της παράδοσης από τις φαρμακευτικές εταιρείες των ποσοτήτων εμβολίων κατά του κορωνοϊού που έχουν συμφωνηθεί με παράλληλη επιτάχυνση των εμβολιασμών, ο καλύτερος συντονισμός σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και το ζήτημα της εισαγωγής ενός πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι τα βασικά θέματα που θα συζητήσουν σήμερα το απόγευμα οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Η συνεδρίαση που έχει μορφή τηλεδιάσκεψης θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί, ενώ η σημερινή μέρα θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως επισήμανε στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ,η ΕΕ θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης των εμβολίων.Θεωρεί επίσης ότι, πέρα από την άσκηση πίεσης προς τις φαρμακευτικές εταιρείες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σε σχέση με τις παραδόσεις εμβολίων, οι ηγέτες θα πρέπει να πιέσουν τους παρασκευαστές του εμβολίου να συνάψουν συμφωνίες σε όλο το φάσμα της αλυσίδας εφοδιασμού για αύξηση της παραγωγής.

Αναζήτηση ισορροπίας για τα ταξίδια εντός ΕΕ

Σε σχέση με τους περιορισμούς στα ταξίδια και εντός της ΕΕ που έχουν επιβάλει προσωρινά κάποιες χώρες του Βορρά, στόχος της συζήτησης θα είναι η αναζήτηση μιας ισορροπίας, ώστε τα μέτρα να είναι αναλογικά και να μην πλήττουν την ομαλή λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Αναφορικά με την εισαγωγή ενός πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται ότι συμφωνούν επί της αρχής, ωστόσο ορισμένοι θεωρούν ότιθα πρέπει προηγουμένως να διευθετηθούν το επόμενο διάστημα σημαντικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τον τρόπο και το χρόνο εφαρμογής του μέτρου, αλλά και την επίλυση ενδεχόμενων νομικών προβλημάτων.

DW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσβλήθηκαν από τον ιό Έμπολα δύο αμερικανοί στη Λιβερία

Δύο αμερικανοί εθελοντές ανθρωπιστικής οργάνωσης, οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα στη Λιβερία, θα μεταφερθούν αεροπορικώς στις ΗΠΑ και θα εισαχθούν σε μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο της Ατλάντα, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Οι ασθενείς εργάζονταν στην Λιβερία για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα που το τελευταίο διάστημα[…]

Περισσότερα »

Ο Μπόικο «έσβησε» τις ελπίδες του Θρύλου για πρόκριση

«Αντίο» στην Ευρώπη είπε απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 στο Κίεβο από την Ντιναμό κι αποχαιρέτησε το Γιουρόπα Λιγκ στη φάση των «32». Η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες πλήρωσαν τα λάθη τους τόσο στο ματς του Καραϊσκάκη, όσο και στον επαναληπτικό του Ολυμπίνσκι και έμειναν εκτός[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *