Θέατρο “Πορεία”… Έκπτωση 50% και η σχολή Θεατρικής Γραφής

Επιμέλεια: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Οι θεατρόφιλοι ας σημειώσουν στην ατζέντα τους πως το θέατρο Πορεία “ένα θέατρο για όλους” την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα έχει έκπτωση 50% για όλες τις παραστάσεις του, ανεξάρτητα από μέρα και ώρα. Η αγορά των  εισιτηρίων  θα γίνει αποκλειστικα στο ταμείο του θεάτρου.

Τα έργα που επανέρχονται  για δεύτερη σεζόν είναι: “Ο Γιούγκερμαν” από 9 Οκτωβρίου, “Το Ευχαριστημένο” για 13 τελευταίες παραστάσεις και το “Υψωμα 731” για δέκα τελευταίες παραστάσεις. Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν επίσης οι νέες παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στο θέατρο Πορεία.

Θανάσης Τριαρίδης-Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος που ο  Δημήτρης Τάρλοου  διευθύνει το θέατρο ‘Πορεία”. Από φέτος τον Οκτώβρη, σε συνεργασία με τον συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη (Λα Πουπέ, Αέρας, Κέικ κ.α) και τον Θανάση Τριαρίδη( Μένγκελε, Lebensraum κ.α.) ξεκινάει την πρώτη ελληνόγλωσση Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής. Η σχολή που θα λειτουργεί στο θέατρο Πορεία από Οκτώβριο μέχρι  και Ιούνιο κάθε Δευτέρα 4-8μμ. περιλαμβάνει δυο ανεξάρτητους εκπαιδευτικούς ετήσιους κύκλους τον “Κύκλο Γενικής Πυροδότησης” και τον “Κύκλο Εξειδίκευσης” με 15 συμμετέχοντες στον κάθενα και με θέμα όλα τα στάδια της δραματουργικής δημιουργίας.

Ο πρώτος κύκλος απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους χωρίς προηγούμενη εμπειρία στη θεατρική γραφή το αντίθετο συμβαίνει με τον δεύτερο κύκλο. Η εξ αποστάσεως συμμετοχή είναι εφικτή μέσω skype. (κόστος: 1000 ευρώ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέοναρντ Κοέν: Έφυγε για πάντα αιώνια θα είναι εδώ

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Παγκόσμια είναι η θλίψη για το απίστευτο θλιβερό νέο: Ο Λέοναρντ Κοέν, δεν είναι πια ανάμεσα μας. Έφυγε για να συναντήσει τον πρώτο έρωτα της ζωής του, την Μαριάν, πού πέθανε μόλις πριν λίγους μήνες. Για εκείνη έγραψε τις μεγαλύτερες και πιο αισθαντικές επιτυχίες. Μ΄ εκείνη[…]

Περισσότερα »

«Γκιακ»: Από τις soldout παραστάσεις στην Αθήνα και πάλι στη Μονή Λαζαριστών

H εξαιρετικά πετυχημένη παράσταση «Γκιακ» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος επέστρεψε για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών από την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, μετά από τις 6 soldout παραστάσεις που δόθηκαν στην Αθήνα, στο Εθνικό Θέατρο. Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *