Θεοδωρικάκος:Στη Βουλή το Ν/Σ για την ψήφο Απόδημων Ελλήνων

Εντός του 2019, θα έρθει στη Βουλή η ρύθμιση που θα δίνει το δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στις χώρες που ζουν, επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στη Real News.

 

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε: «Το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη γη είναι πρώτα απ’ όλους δικό τους δικαίωμα. Συζητάμε μαζί τους τη βέλτιστη λύση. Όπως και να διασφαλίσουμε το αυτονόητο, ότι τα παιδιά των Ελλήνων είναι Έλληνες πολίτες, όπου κι αν γεννιούνται».

Οι πολίτες, υπογραμμίζει, «είδαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του να έχουν σχέδιο και να το υλοποιούν με ταχύτατο ρυθμό. Η μείωση των φόρων είναι πραγματικότητα, η αποκομματοποίηση του κράτους και η επιτελικότητα του υλοποιούνται, η Αυτοδιοίκηση στηρίζεται, η διεθνής αξιοπιστία της Ελλάδας ενισχύεται, επενδύσεις αρχίζουν να υλοποιούνται»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφίστηκαν τα “κόκκινα” άρθρα του Ν/Σ για την ιθαγένεια

Ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στους μετανάστες δεύτερης γενιάς μετά την υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής τεσσάρων επίμαχων άρθρων του μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή. Η “Χρυσή Αυγή” εξέφρασε την διαφωνία της με την κατάτμηση του άρθρου 1 για τις προϋποθέσεις απόδοσης[…]

Περισσότερα »

Σταυροί προτίμησης και βουλευτικές έδρες ανά περιφέρεια

Οι αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, οι σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια, καθώς και οι αλλαγές στους τρόπους χρηματοδότησης των πολιτών κομμάτων και τον έλεγχο των οικονομικών τους κοινοποιούνται σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *