Θερινές εκπτώσεις : Ξεκινούν σήμερα – Τι πρέπει να προσέξετε

Ξεκινούν από σήμερα οι θερινές εκπτώσεις για το 2020, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Αυγούστου.
Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00.
Την ίδια ώρα οι έμποροι ζητούν να επεκταθεί η διάρκειά τους.

Που πρέπει να δείξουν προσοχή οι επιχειρήσεις

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ….% έως ….%»).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
News247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα… ηλιοφάνεια από την Κυριακή

Κακοκαιρία επικρατεί στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ηλιοφάνεια την Κυριακή. Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κρήτη-Κυκλάδες-Δωδεκάνησα. Τα δρομολόγια της εταιρείας Blue Star Ferries διακόπτονται μέχρι αύριο το απόγευμα. Απαγορευτικό απόπλου και στο λιμάνι της Ραφήνας από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *