Θερμαινόμενοι χώροι στον Πειραιά λόγω της κακοκαιρίας

Του Απόστουλου Κορτιάνου

Μέτρα κατά της επιδείνωσης του καιρού για το Σαββατοκύριακο 17 18/12 θα λάβουν οι Δήμοι και στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουν θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας για τους αστέγους.

Στον Πειραιά οι χώροι που πρόκειται να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σύμφωνα με τη δήλωση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρου Αργουδέλη στο Κανάλι 1, είναι το Β1 ΚΑΠΗ το οποίο βρίσκεται στην οδό Βασ. Γεωργίου 9-11 και θα λειτουργήσει το Σάββατο και τη Κυριακή από τις 8:00 έως τις 24:00, η δομή φιλοξενίας αστέγων “Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης”  που βρίσκεται στην Ακτή Ποσειδώνος 2-4, στον πρώτο όροφο του Πύργου, ο χώρος θα είναι ανοιχτός όλο το 24ωρο από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί.

 Στην Αθήνα επίσης δύο θερμαινόμενους χώρους αποφάσισε ο Δήμος να προσφέρει στους αστέγους της πόλης, ο πρώτος είναι η Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, οδός Μαμούρη & Δύμης και ο δεύτερος είναι η αίθουσα της  4ης Δημοτικής  Κοινότητας, οδός Λένορμαν και  Αλεξανδρείας 35.

Επιπλέον το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με δύο ομάδες δράσης, που θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις εφοδιάζοντας τους άστεγους με ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα καθώς και τους εν λειτουργία θερμαινόμενους χώρους με φαγητό και κουβέρτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξήθηκαν τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα – Έρχονται πρόστιμα για τα ανασφάλιστα

Κατά 95.927 αυξήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2018 τα ασφαλισμένα οχήματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρης Ζορμπάς. Ειδικότερα τα ασφαλισμένα οχήματα ανήλθαν στις 30 Απριλίου 2018 στα 6.104.684 από 6.000.757 που εμφανίζονται στην αρχή του έτους. Ο κ. Ζορμπάς έγραψε στην σελίδα του στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *