Θερμαινόμενοι χώροι στον Πειραιά λόγω της κακοκαιρίας

Του Απόστουλου Κορτιάνου

Μέτρα κατά της επιδείνωσης του καιρού για το Σαββατοκύριακο 17 18/12 θα λάβουν οι Δήμοι και στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουν θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας για τους αστέγους.

Στον Πειραιά οι χώροι που πρόκειται να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σύμφωνα με τη δήλωση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρου Αργουδέλη στο Κανάλι 1, είναι το Β1 ΚΑΠΗ το οποίο βρίσκεται στην οδό Βασ. Γεωργίου 9-11 και θα λειτουργήσει το Σάββατο και τη Κυριακή από τις 8:00 έως τις 24:00, η δομή φιλοξενίας αστέγων “Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης”  που βρίσκεται στην Ακτή Ποσειδώνος 2-4, στον πρώτο όροφο του Πύργου, ο χώρος θα είναι ανοιχτός όλο το 24ωρο από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί.

 Στην Αθήνα επίσης δύο θερμαινόμενους χώρους αποφάσισε ο Δήμος να προσφέρει στους αστέγους της πόλης, ο πρώτος είναι η Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, οδός Μαμούρη & Δύμης και ο δεύτερος είναι η αίθουσα της  4ης Δημοτικής  Κοινότητας, οδός Λένορμαν και  Αλεξανδρείας 35.

Επιπλέον το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με δύο ομάδες δράσης, που θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις εφοδιάζοντας τους άστεγους με ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα καθώς και τους εν λειτουργία θερμαινόμενους χώρους με φαγητό και κουβέρτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλεος με τους «εξυπνάκηδες»

  Του Νάσου Πουλακίδα… Καλές ή κακές οι μονοδρομήσεις στον κεντρικό Πειραιά ο κόσμος αρχίζει σιγά – σιγά να μπαίνει στο πνεύμα και να συνηθίζει. Αυτό που δεν χωράει το ανθρώπινο μυαλό είναι η στάση κάποιων συμπολιτών μας – ευτυχώς λίγων – οι οποίοι προκαλούν με τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους.[…]

Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Aιτήσεις ενδιαφερόμενων για δωρεάν κατασκήνωση για 35.000 παιδιά

Αρχίζει από αύριο Τρίτη και λήγει στις 9 Μαΐου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, το οποίο θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2014 έως τις 03 Σεπτεμβρίου 2014. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *