Θεσσαλονίκη: Αύξηση των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία το οκτάμηνο

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το οκτάμηνο Ιανουαρίου– Αυγούστου 2017 για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 4,26% κι έφτασαν τις 1.546.081, έναντι 1.482.917 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.

Οι διανυκτερεύσεις των Ελλήνων μειώθηκαν σε ποσοστό 7,08%, ενώ αντίθετα εκείνες των ξένων αυξήθηκαν κατά 16,42%, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ).

Σε ό,τι αφορά τις εθνικότητες που επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη, σταθερά πρώτοι στη λίστα παραμένουν οι Κύπριοι και ακολουθούν οι Τούρκοι. Στις διανυκτερεύσεις των Τούρκων σημειώθηκε αύξηση που έφθασε στο 10,82%, με αποτέλεσμα αυτές να διαμορφωθούν σε 62.031.

Η εντυπωσιακή ανάκαμψη των Ισραηλινών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΞΘ, η πιο σημαντική αλλαγή που κατεγράφη στο οκτάμηνο είναι η εκτίναξη των διανυκτερεύσεων των Ισραηλινών από τις 29.325 το 2016, στις 55.860 το 2017. Το ποσοστό αύξησης, που άγγιξε το 90,49%, ανέβασε τους Ισραηλινούς οκτώ θέσεις ψηλότερα στην κατάταξη, από την 11η πέρυσι στην 3η φέτος.

Πολύ μεγάλη είναι η αύξηση των διανυκτερεύσεων των Γερμανών, σε ποσοστό 31,51%, οι οποίοι βρέθηκαν στην τέταρτη θέση με 54.802. Ανοδικά κινήθηκαν και οι διανυκτερεύσεις των Ρουμάνων, που βρέθηκαν στην πέμπτη θέση, με 53.309 διανυκτερεύσεις και ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 25,83%.

Η πρώτη δεκάδα των ξένων επισκεπτών ολοκληρώνεται με τους Ιταλούς στην έκτη θέση, τους Ρώσους στην έβδομη, τους Σέρβους στην όγδοη, τους Βούλγαρους στην ένατη και τους Αμερικανούς στη δέκατη θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μέγας θησαυρός των Ιαματικών Πηγών

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, η πρώτη επιστημονική συνάντηση με θέμα Βιώσιμη Αξιοποίηση του Ιαματικού Πλούτου . Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι τοποθετήσεις του δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη και της δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού Λίνας Ευσταθίου οι οποίοι αναφέρθηκαν στην σημαντική αναπτυξιακή[…]

Περισσότερα »

Princess Cruises: Και σε ελληνικό λιμάνι η μεγαλύτερη κρουαζιέρα του κόσμου

Tο μεγαλύτερο πρόγραμμα στην ιστορία της παγκόσμιας κρουαζιέρας, σε επίπεδο συνόλου λιμανιών και χωρών που θα προσεγγίσει, θα προσφέρει η εταιρία Princess Cruises το 2021, συμπεριλαμβάνοντας και στάση στην Ελλάδα.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *