Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: «Η πόλη δέχεται τουρίστες από όλο τον κόσμο» είπε ο δήμαρχος Κ.Ζέρβας

0 σχόλια ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία της τουριστικής κίνησης και τις αυξημένες πληρότητες στα ξενοδοχεία εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο κ.Ζέρβας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, ανέφερε πως τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν αύξηση στις διανυκτερεύσεις αλλά και στα χρήματα που ξοδεύουν οι επισκέπτες και πως στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να αποτελεί τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο. 

«Το 2019, μόλις αναλάβαμε τη διοίκηση, είχα αναφερθεί στο κομμάτι του τουρισμού και είχα πει πως δεν είναι δυνατόν ο μέσος όρος παραμονής στη Θεσσαλονίκη να είναι 1,2 μέρες, όταν στο Ναύπλιο είναι 2 μέρες. Σήμερα ο μέσος όρος παραμονής στην πόλη είναι 2,7 ημέρες, δυόμισι φορές επάνω. Επίσης, φτάσαμε ο μέσος τουρίστας να ξοδεύει 25% παραπάνω από ότι έκανε στο παρελθόν», είπε ο δήμαρχος.

Πρόσθεσε ότι η πόλη κατάφερε να «ξεπεράσει το σοκ του πολέμου στην Ουκρανία» και την απώλεια τουριστών από τη Ρωσία και την Ουκρανία και στράφηκε σε άλλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Μ.Βρετανία, αλλά και τα Βαλκάνια, το Ισραήλ και η Κύπρος.

Παράλληλα, στάθηκε στα καινούργια ξενοδοχεία που δημιουργούνται και στις 600 νέες κλίνες που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες, στην είσοδο της πόλης, στην καμπάνια του ΕΟΤ, αλλά και στις 40 νέες άδειες χρήσης δημόσιου χώρου που δόθηκαν για κινηματογράφηση ταινιών και διαφημιστικών σποτ.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι η πόλη αναγνωρίσιμη και όχι ο δήμαρχος της αναγνωρίσιμος σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως η Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβάνεται σε τουριστικά αφιερώματα μεγάλων παγκόσμιων και ευρωπαϊκών περιοδικών. Αναφερόμενος στους στόχους για το επόμενο διάστημα είπε επιθυμία είναι να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι αριθμοί της προσέλευσης τουριστών.

Δηλώσεις Ζέρβα για τα έργα που είναι σε εξέλιξη και τη φωτιά στο Σέιχ Σου

Ο κ.Ζέρβας στις ανακοινώσεις του αναφέρθηκε και στα έργα που εξελίσσονται στην πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπως για παράδειγμα οι ασφαλτοστρώσεις, η διαδικασία ένταξης δέκα εμπορικών δρόμων στο Ταμείο Ανάκαμψης, η έναρξη των εργασιών στο «Πάρκο για “Ολους», οι εργασίες ανάπλασης της περιοχής Λαγκαδά – Μοναστηρίου – Μ.Καλού. Επίσης, ανέφερε πως υπογράφηκε η συμφωνία – πλαίσιο για τις αποκαταστάσεις των πεζοδρομίων και πως αρχίζει τις επόμενες ημέρες η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου.

Τέλος για τη φωτιά στο Σέιχ Σου ο δήμαρχος τόνισε πως πριν από έναν μήνα είχε απευθύνει μία έκκληση λέγοντας πως ο καθένας θα πρέπει να κάνει αυτό που του αναλογεί. «Χαίρομαι πολύ που σε αυτή την χθεσινή πυρκαγιά με τα ίδια μου τα μάτια παρακολούθησα πόσο γρήγορα αντέδρασε όλος ο μηχανισμός, πόσο γρήγορα ήταν οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και πόσο άμεσα και αποτελεσματικά ήταν και οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Βρεθήκαμε όλοι εκεί από την πρώτη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε η αντιπολίτευση για τον τουρισμό στην πόλη

Τα στοιχεία που έδωσε ο δήμαρχος για αύξηση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη διέψευσε από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου. “Οπως είπε «άκουσα κάποιους πανηγυρισμούς από τον κ.Ζέρβα που δεν επιβεβαιώνονται. Τα στοιχεία δείχνουν πτώση στα νούμερα των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ εάν πάμε στις οδικές μετακινήσεις εκεί θα πονέσουμε πραγματικά γιατί είχαμε μεγαλύτερη πτώση από την αναμενόμενη. Αν ακούσουμε τους ξενοδόχους θα δούμε ότι ανησυχούν ιδιαίτερα γιατί είχαν αυξημένα κόστη και υπάρχει αγωνία για την περίοδο της ΔΕΘ, για τη διάρκεια του χειμώνα και το 2023».

Ο Βασίλης Γάκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», από την πλευρά του υποστήριξε πως χαίρεται για την προβολή της πόλης, ωστόσο πρόσθεσε πως η τουριστική πολιτική οικοδομείται συντονισμένα, οργανωμένα και μακροχρόνια. «Τι σημαίνει αυτό; Οι επαφές που θα κάνετε σήμερα, για παράδειγμα για τις κρουαζιέρες, θα δείτε να έχουν αποτέλεσμα μετά από 4-5 χρόνια. Η προσπάθεια που θα κάνετε για προσέλκυση τουριστών σήμερα, θα δείτε τα αποτελέσματα του χρόνου μετά από 2 και 3 χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες: