Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπαίνει σταδιακά η πόλη της Θεσσαλονίκης. Από το πρωί ξεκίνησε ο στολισμός της Πλατείας Αριστοτέλους, εκεί όπου θα «δεσπόζει» ένα έλατο, ύψους 18 μέτρων, στο οποίο θα τοποθετηθούν χιλιάδες λαμπιόνια.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με την τοποθέτηση μίας φάτνης στον χώρο και των κόκκινων κύβων από πλέξιγκλας. Επίσης, στο κέντρο της Πλατείας θα στηθεί μία μικρή κατασκευή που θα φιλοξενεί ένα δεύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 13 μέτρων, το οποίο θα «κλέβει» τις εντυπώσεις με τη δημιουργία εφέ με φως και χρώματα.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης  Μαρία Καραγιάννη, φέτος για πρώτη χρονιά θα στολιστεί και το Καπάνι, με τη στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Ο στολισμός αναμένεται να έχει έναν ημιμόνιμο χαρακτήρα και θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς επιδίωξη τόσο του Δήμου όσο και του Επιμελητηρίου είναι να αναβαθμιστεί η αγορά και να γίνει πιο ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα στηθούν χριστουγεννιάτικα δέντρα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, στους κεντρικούς οδικούς άξονες αλλά και τα νοσοκομεία της πόλης.

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες λόγω του κορονοϊού, αλλά πρέπει να περάσουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας στον κόσμο, να αλλάξουμε τη ψυχολογία.

Έτσι λειτουργούν όλες οι πόλεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ρίξαμε μεγάλο βάρος φέτος με τον Αντιδημάρχο Κοινωνικής Πολιτικής και στις ευπαθείς ομάδες. Να τις στηρίξουμε, όπως επίσης θα στηρίξουμε τα νοσοκομεία της πόλης, με υγειονομικό υλικό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Καραγιάννη.

φωτό Αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτη ανακοίνωση ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τρόφιμα από τα ράφια

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, ο οργανισμός ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων «κύβοι λαχανικών» και «μίγματα λαχανικών», προέλευσης Αυστρίας, που ενδέχεται να περιέχουν σέλινο, χωρίς αυτό να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών. Το σέλινο είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με[…]

Περισσότερα »

Σήμερα η ΓΣΕΕ με εργοδότες για τη νέα ΕΓΣΣΕ

Για την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί έχει προγραμματισθεί η πρώτη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση που απέστειλε η Συνομοσπονδία προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *